Novosti: Radeti i Jojiću sudi se u Srbiji

Mehanizam u Hagu je odlučio da se Vjerici Radeti i Petru Jojiću sudi u Srbiji. Sudija Akaj opozvao je nalog za hapšenje dvoje radikala koji je pre dve godine izdao Haški tribunal, pišu "Večernje novosti".

Turski sudija u Mehanizmu u Hagu Ajdin Sefa Akaj odlučio je da se slučaj Vjerice Radete i Petra Jojića prebaci u Srbiju.

On je naložio prijatelju suda koja zastupa tužilaštvo u Mehanizmu Dijani Elis da nadležnom srpskom tužilaštvu prebaci optužnicu i svu dokumentaciju koja je potkrepljuje i koju smatra prikladnom.

Sudija Akaj opozvao je nalog za hapšenje dvoje radikala koji je pre dve godine izdao Haški tribunal. Međutim, izdao je novi nalog za njihovo hapšenje ukoliko Radeta i Jojić u međuvremenu napuste Srbiju.

Taj nalog je poslat svim državama članicama UN i u njemu se kaže da postupe prema uputstvu i da ih, ukoliko ih zateknu na svojoj teritoriji, uhapse i izruče Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво