Student iz Niša teže povređen u Grčkoj

Student iz Niša teže je povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

17:36

Student iz Niša teže povređen u Grčkoj
Foto: Thinkstock

Nezgoda se dogodila na praktičnoj nastavi Niškog fakulteta koja se održavala u Grčkoj, a sa DIF-a navode da je student povređen prilikom samoinicijativnog skoka.

U bolnici u Solunu student je podvrgnut svim neophodnim “dijagnostičkim i terapijskim protokolima”, kažu na Niškom fakultetu, ali ne saopštavaju i to kako je student treće godine trenutno, s obzirom na to da se nezgoda dogodila pre tri dana, prenose “Južne vesti”.

“Angažovani nastavnici na obaveznoj praktičnoj nastavi, kao i predstavnici kampa i turističke organizacije su preduzeli sve neophodne, stručne, hitne radnje i postupke, kako bi se, u najkraćem mogućem roku, povređeni student transportovao do najbliže medicinske ustanove”, rekli su na fakultetu.

Incident se dogodio tokom vremena planiranog za odmor, navode na Niškom fakultetu, a pre početka popodnevnih aktivnosti u sportskom kampu u mestu Nea Fokea.

U saopštenju ističu i da je o nezgodi obaveštena porodica povređenog studenta, kao i konzulat Srbije u Grčkoj, sa kojima se, kažu sa Fakulteta sporta, ostvaruje dnevna komunikacija.

Inače, studenti su u Grčkoj boravili na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta aktivnosti u prirodi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: