Vesti

1

Vojni sindikat tužio komandanta jedinice iz Požarevca zbog zlostavljanja potčinjenih

Autor: VV

Izvor: Beta

Vojni sindikat tužio komandanta jedinice iz Požarevca zbog zlostavljanja potčinjenih

Vojni sindikat je podneo prijavu jer smatra da je taj oficir, u februaru, svestan svog dela i njegove kažnjivosti, zlostavljao više potčinjenih istovremeno, oficire, podoficire i vojnike, i sa njima postupao na način koji vređa ljudsko dostojanstvo i ugrožava vojnu službu.

Taj komandant je, navodno, na državni praznik koji je bio neradan, naredio pripadnicima te jedinice da rade poslove koji im nisu u opisu dužnosti, od koji su neki bili i ponižavajući, pri čemu su neki pripadnici vojske bili angažovani neprekidno 36 sati bez pauze, osnova ili stvarne potrebe.

"Prijavljeni oficir nezakonito je sprečio pripadnike jedinice koja mu je potčinjena da sa svojim porodicama koriste praznično slobodno vreme, a ugrozio je i vojnu službu koju su taj dan vršila određena lica jer su neka od njih radila dve noći za redom i nisu bila na svojim dužnostima zbog angažovanja koje je je ovaj oficir naredio", dodaje se.

Sindikat je krivičnu prijavu podneo za delo "zlostavljanje potčinjenog i mlađeg" iz Krivičnog zakonika.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

amer

a zasto ne pise koje poslove ih terao da radi? u vojsci ne postoji prazink jer ako je ratno vreme neprijatelj nece da prestane da dejstvuje jer je tvoj praznik, a oficir je verovatno pokusao da ih nauci disciplini jer su ne discoplinovani kao i vecina da su u Americkoj vojsci plakali be svakog dana