TOPIĆ NEZADOVOLJAN: Nismo tim, ne mogu da shvatim da borba za trofej nije dovoljan motiv

Novosti online

09. 06. 2018. u 22:24

Neshvatljivo je da FMP bude agresivniji od nas. Ne razumem da bitka za pehar nije podstrek da se igra sa više žara i manje praznih minuta - kaže trener Zvezde

ТОПИЋ НЕЗАДОВОЉАН: Нисмо тим, не могу да схватим да борба за трофеј није довољан мотив

Milenko Topić Foto: N. Paraušić

Trener Crvene zvezde nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika posle pobede u drugom meču finalne serije protiv FMP-a (68:62).

- Duga i teška sezona je ostavila traga na nama i teško je očuvati koncentraciju, da ne razgovaramo sa sudijama i protivnicima, već da se u potpunosti koncentrišemo na stvair koje treba da radimo. Pre ovog plej-ofa smo dosta pričali o fokusu na našu igru, da nas ne zanimaju rivali, da budemo tim, ali očigledno to nismo - rekao je Topić.


Posebno mu je zasmetao broj skokova i izgubljenih lopti.

- Za razliku od prvog susreta smo imali mnogo izgubljenih lopti, čak 15. Naravno, zasluge za to idu i rivalu koji je igrao dobro. Gubili smo 10 razlike, stigli i vratili se, tražili pravu petorku. Neshvatljivo je da ekipa koja ima samo četvoricu igrača na spoljnim pozicijama bude agresivnija od nas koji imamo veću rotaciju na tim pozicijama. Ipak, to je posledica naporne sezone što donekle razumem, ali ne shvatam jer se igra za titulu, da to nije dovoljno veliki motiv da se igra sa više žara i manje praznih minuta...

Naglasio je da ništa nije gotovo i pojasnio zbog čega Stefana Jankovića nije bilo u timu.

- Bilo je dosta oscilacija, pokušavamo da ih eliminišemo kako bi periodi dobre igre duže trajali, ali čim napravimo neke izmene rezultat trpi. Feldin je odigrao odlčno prvo poluvreme, pa je posle imao neke svoje sukobe sa Bursaćem, pokušao sam da ga sačuvam za sledeći duel. Janković nije igrao zbog smrtnog slučaja u porodici - zaključio je Topić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)