Najnovije vesti
Vesti Društvo
Prvi put obeležen Dan Gruzije u Sbiji

Prvi put obeležen Dan Gruzije u Sbiji

Prijemom u hotelu Metropol palas u Beogradu večeras je prvi put obeležen Dan nezavisnosti Gruzije u Srbiji. Domaćin je bio gruzijski ambasador kome je sedište u Atini, Joseb Nobašvili, a koji je zadužen i za Srbiju.

gruzija Foto: RAS Srbija
gruzija

Prijemu su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar u Vladi Srbije Zoran Đorđević, predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Žarko Obradović, gruzijski parlamentarci, privrednici iz obe zemlje, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica...

Gruzijski ambasador rekao je novinarima da će u narednih nekoliko meseci biti preduzeti odlučujući koraci za otvaranje diplomatskog predstavništva Gruzije u Srbiji.

On je podsetio da su diplomatske veze između Srbije i Gruzije znatno intenzivirane poslednjih nekoliko godina.

Ukazao je da su prošle godine održana dva skupa u Beogradu na kojima su vodećim srpskim privrednicima predstavljene mogućnosti i prednosti koju saradnja između Gruzije i Srbije nudi.

Napominjući da postoji veliki prostor za investiciona ulaganja, i druge oblike saradnje ambasador Gruzije je podsetio da je prošle godine uveden bezvizni režim za građane obe države.

On je napomenuo da je Gruzija jedan od najboljih proizvođača vina.

Obraćajući se zvanicama, Obradović je čestitao Gruziji stogodišnjicu nezavisnosti i izrazio želju Srbije da se unaprede odnosi između dve države.

Podsetio je da imamo sličnu kulturu, veru i istoriju, kao i potencijale za razvoj ekonomske saradnje.