Tomislav Nikolić sa ambasadorom i predstavnicima kineske kompanije: Pričali smo o termoelektranama na gas!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

na novoj funkciji

Tomislav Nikolić sa ambasadorom i predstavnicima kineske kompanije: Pričali smo o termoelektranama na gas!

Politika -

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom i predstavnicima kompanije CMEC na čelu sa zamenikom generalnog direktora gospodinom Tong Zigangom, saopšteno je danas iz tog saveta.

Nikolić je, kako se navodi, istakao je da Srbija i Kina imaju odlične prijateljske odnose koji su učvršćeni dobrim ekonomskim odnosima.

- Kompanija CMEC već dugi niz godina veoma uspešno posluje u Srbiji i mnogo poslova realizujemo zajednički, što me posebno raduje. Razgovarali smo o projektu izgradnje termoelektrana na gas u srpskim gradovima koji imaju problem sa velikom zagađenošću vazduha, zbog korišćenja uglja kao osnovnog energenta.

U Srbiji postoji zainteresovanost da se pokrene ovaj projekat, a zajednički sa kompanijom CMEC ideja izgradnje termoelektrana na gas može da se realizuje, podvukao je predsednik Nacionalnog saveta.

Zamenik generalnog direktora kompanije CMEC Tong Zigang istakao je da kompanija CMEC već ima iskustva u realizaciji ovakvih projekata i u drugim državama poput Belorusije, Pakistana i Nigerije.

Kompanija CMEC je zahvalana na poverenju koje joj se ukazuje u Srbiji i veoma je zainteresovana za dalje razgovore i stupanje u ugovorne odnose, koji bi rezultirali izgradnjom termoelektrana na gas i u Srbiji, naglasio je zamenik generalnog direktora kineske kompanije CMEC Tong Zigang.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track