Ponedeljak, 10.05.2010.

12:56

"Srbija može da očekuje EU kapital"

Ekonomista Goran Nikolić ocenio je povodom postizanja sporazuma o hitnim merama za Grčku, da je za Srbiju ključno da može da očekuje veći priliv kapitala od EU.

Izvor: B92

Default images

Nikolić je ocenio da je pri tome glavni cilj tog fonda od 750 milijardi evra, o kojem je postignut dogovor, sprečavanje pada na berzama, slabljenja evropske valute i nepoverenja u EU. Postoji spremnost posebno u Nemačkoj, da se evro brani po svaku cenu, kaže Nikolić, koji je ekonomista iz Instituta za evropske studije, gostujući u emisiji "Kažiprst".

Nikolić je rekao da postoji želja da MMF, čija bi delegacija u sredu trebalo da počne razgovore sa predstavnicima Srbije, "da prelaznu ocenu" o onome što je učinjeno u našoj zemlji i da će se razgovarati o padu inflacije, privatizaciji "Telekoma", zakonu u fiskalnoj oblasti, poreskoj reformi i penzijama.

Nikolić smatra da bi MMF mogao tom prilikom da iznese zamerke na veliku nezaposlenost, slabe investicije i nisku proizvodnju u Srbiji.

Gostovanje Gorana Nikolića u "Kažiprstu" možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: