Subota, 02.06.2018.

21:48

"Ne postoji nikakav papir, Haradinaj i Hodžaj nervozni"

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić odbacio je tvrdnje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Tanja Valiè

"Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu čiji je uzrok upravo u činjenici da se nijedan od njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje niti može. Ako bilo ko misli da obmanjivanjem i lažima može da ostvari ciljeve, razočaraće se", rekao je Đurić za RTS.

On ističe da ne postoji nikakav papir kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije kompromis.

"Nikakav papir nikakav način da se Srbija natera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis ili da se Srbija natera da uradi nešto jednostrano ne postoji i ne može postojati", rekao je on.

Kako je istakao, onaj ko misli da se do rešenja može doći na bilo kakav drugi način osim putem komprimisa je na ozbiljnoj stranputici i ne radi u interesu svog naroda.

"Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje lažne kosovske vojske niti bilo kakve ultimatume ni u ovom slučaju nepostojeće Hodžajeve", poručio je Đurić.

Hodžaj je ranije danas izneo tvrdnju da postoje "četiri stuba" na kojima bi trebalo da se zasniva "istorijski sporazum" između Beograda i Prištine, a koja su već predstavljena dvema stranama, a kao rešenje navodi "međusobno priznanje" tvrdeći da je "taj papir u rukama Beograda", prenela je Koha ditore.

Haradinaj je takođe ranije danas rekao da će 2018. biti ključna za formiranje kosovske vojske, kao i za viznu liberalizaciju, preneo je RTK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: