Dučić: Nažalost bilo je nekih incidenata, kod mene mirno

Tanjug

02. 06. 2018. u 10:19

Komandant vojne baze Bondstil i pukovnik američke vojske Nik Dučić ocenio je da je situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna, iako je, kaže, "nažalost bilo nekih incidenata" nad Srbima

Дучић: Нажалост било је неких инцидената, код мене мирно

Foto Facebook

Komandant vojne baze Bondstil i pukovnik američke vojske Nik Dučić ocenio je da je situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna, iako je, kaže, "nažalost bilo nekih incidenata" nad Srbima.

RTV KiM prenosi da je pukovnik srpkog porekla boravio sinoć u Gračanici na otvaranju Vidovdanske likovne kolonije.

Navodi se da je, nakon serije incidentata koji su se desili nad Srbima na Kosovu, pukovnik Dučić ocenio da situacija mirna.

"Znam da ste pročitali vesti, da su nažalost bili neki incidenti, ali u većem delu Kosova, posebno u mojoj oblasti, ja vidim da je stabilno, mirno i sigurno. Mi podržavamo Kosovsku policiju i druge kosovske institucije u njihovim naporima da poboljšaju sposobnosti i demonstriraju profesionalizam u rešavanju teških problema", kazao je Dučić.

On je, govoreći o izložbi u Domu kulture u Gračanici i otvaranju likovne kolonije, rekao da mu je drago što je prisustvovao ovom događaju i da ceni vredan rad umetnika.

Navodi se da je Dučić kazao da će predložiti svojim vojnicima iz baze Bondstil da dođu i pogledaju "ovu veličanstvenu izložbu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Алхемичар

02.06.2018. 10:58

Инциденти су свакодневни над Србима , ниис ти добро информисан.

Olivera

02.06.2018. 19:19

@Daca - Pitam se šta će američki vojnik hiljadana kilometara daleko od kuče u tudjoj zemlji i vršpi razaranja, ubijanja i napade na tudje ljude i zemlje?

SELAVI

02.06.2018. 19:17

Sve je sa Bonstilom farsa , to je vojna zaštita paradrzavne organizacije CIA koja vrši šverc droge, oruzja, belog roblja, terorista, ljudskih organa...

Nada

02.06.2018. 19:31

Mislim da svi oni koji ocenjuju da je situacija stabilna ,ne govore istinu!Incidenti nad Srbima se sve cesce desavaju na Kosovu i Metohiji,ali najstrasnije je to sto se oni unapred planiraju i planski ostvaruju sa ciljem da se Srbi proteraju sa Kosova i Metohije,a covek kiji prima platu od Amerikanaca sigurno im nece pomoci!

Anja

02.06.2018. 20:00

Kada bi se sve strane barem upola trudile za očuvanje mira kao što se Srbija trudi, sve bi bilo savršeno.

Nebojša

02.06.2018. 20:03

Srbija štiti interese svog naroda i traži kompromisno rešenje, ali neozbiljnost ostalih učesnika u pregovoru konstantno koči napredak. Pokazali smo više puta svoju zrelost, ali toga manjka sa druge strane pregovaračkog stola.

Vatro Marx

04.06.2018. 13:42

Mister Amerkano Ducic " Nazalost nekih incidenata" . Ninja tocno svakog dana su incidenti srbi se brane kako pcele od straseljasto on ne zeli da vladi to je njegov problem. Mister porijeklom Srbin ne trazi se da nesto izvanredno ocekuje od njega, ali da samo zastiti to malo srba sto je ostalo insta vise . Nazalost ne obavlja svoj profesionalizam kako treba.