U Zrenjaninu je, nakon odluke Skupštine grada, i zvanično Trg Republike preimenovan u Trg dr Zorana Đinđića, a na svečanosti koja je upriličena gradonačelnik Mileta Mihajlov istakao je da grad mora biti sretan što će jedan njegov trg uvek nositi ime demokratskog premijera.

– Trg koji od sada nosi naziv po pokojnom premijeru deo je duga koji imamo prema velikom čoveku, čije delo poručuje da ljudski životi nisu uludo potrošeni ako su ugrađeni u budućnost – rekao je Mihajlov.

– Neki kažu da je to mali trg za Đinđićevo ime, ali nije bitno da li je to trg, ulica ili bulevar, bitan je odnos prema pokojnom premijeru i bivšem predsedniku DS – rekao je predsednik GO DS Grgić.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton rekao je da je ovo veliki dan za Zrenjanin, ali da je to samo jedan od koraka za stvaranje evropskog Zrenjanina i evropske Vojvodine. Pokret „Novi optimizam“ inicirao je da Zoran Đinđić dobije ulicu u Zrenjaninu.

Odbornici Srpske radikalne stranke, obučeni u crne majice sa natpisima „Pomen zrenjaninskoj privredi“ nisu učestvovali u radu Skupštine, jer, prema rečima predsednika odborničke grupe te partije Saše Santovca, nisu želeli da učestvuju u farsi.

– U proteklom periodu Zrenjanin je bio ocrnjen kao grad građevinske mafije, uništene privrede, očigledno da i postavljanje ploče ima veze s tim – rekao je ispred zgrade Skupštine Santovac.

Odluci skupštinske većine suprotstavio se i odbornik SNS Borislav Nikić, koji je na sednici rekao da je za donošenje odluke o nazivima ulica i trgova imenima političara potrebna vremenska distanca od 15 do 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari