Sanja osvojila TREĆE MESTO na festivalu u Azerbejdžanu

Lokalne vesti - Sreda 30.05.2018 - 10:30

Sanja Petrov, predstavljajući Vranje i Srbiju, osvojila je 3. mesto na festivalu „Youthvision“ u Azerbejdžanu, svojevrsnom tamošnjem omladinskom pandanu „Eurosonga“.

"Mnogi Azerbejdžanci misle da je Vranje glavni grad Srbije" FOTO: OK Radio
Sanja je ovaj uspeh postigla pevajući pesmu „What About Us“ pevačice Pink, u konkurenciji 23 takmičara iz isto toliko svetskih zemalja, uključujući SAD, Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju, Tursku, Rumuniju, i druge.
 
- Moj nastup je primljen izvanredno, jer je sve bilo na visokom nivou, od plesača koji su izveli koreografiju, preko frizera i šminkera, pa sve do festivalskog osoblja koje nas je tretiralo kao prave zvezde.
 
Iskreno mislim da je moj scenski nastup bio jedan od najboljih, jer sam uspostavila odličan kontakt sa plesačima i iz toga se izrodila sjajna energija – zadovoljna je Sanja.  
 
Rezultat je podela trećeg mesta sa Belorusijom, iza Ugande i Moldavije i nagrada od 1.000 dolara.
 
Pored nje, Srbiju je na „Youthvision“ festivalu u Bakuu, predstavljala i još jedna Vranjanka, Milica Janjić, koja je bila u sastavu međunarodnog žirija.
 
Upravo je Milica, studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu i članica studentske organizacije, povezane sa sličnom organizacijom u Azerbejdžanu, odabrala Sanju da pevački predstavlja Srbiju na ovom velikom festivalu mladih.
 
Sanja studira na Pedagoškom fakultetu u Vranju, ali se i aktivno bavi pevanjem u fakultetskom horu i kao solistkinja klupskog benda „Smoking barrels“.
 
Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je druženje mladih i predstavljanje različitih kultura, tako da je Sanja, pored zvaničnog takmičenja, imala priliku da svoje vršnjake i domaćine upozna sa muzičkim nasleđem Srbije.
 
Na tim nezvaničnim nastupima tokom šest festivalskih dana, Sanja je pevala pesme „Marijo, deli bela kumrijo“, "Lela Vranjanka“ i „Zbog tebe mome ubava“.
 
- Prateći bend je bio sastavljen od tamošnjih mladih muzičara sa najvećeg azerbejdžanskog muzičkog konzervatorijuma i aranžmane smo pravili na licu mesta. 
 
To je dosta dobro zvučalo jer su svirali na njihovim tradicionalnim instrumentima, a ispostavilo se da im je naša muzika prilično bliska – kaže Sanja i dodaje da je sa Milicom nastojala da Vranje promoviše na svakom koraku.
 
- Toliko smo pričale o našem gradu i delile suvenire i poklone da mnogi u Azerbejdžanu misle da je Vranje glavni grad Srbije.
 
Takođe, druženje sa vršnjacima je bilo fenomenalno, naročito sa predstavnicima Belorusije sa kojima smo podelili treće mesto, tako da smo dobili poziv da u oktobru nastupimo i njihovom muzičkom festivalu – kaže Sanja.
 
Malu dvočlanu delegaciju Srbije, jedinu sa Balkana pored hrvatske, podržala je lokalna samouprava, obezbedivši pokrivanje troškova prevoza do Azerbejdžana.
 
Zanimljivo je i da su naše predstavnice boravile u Azerbejdžanu u vreme posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovoj zemlji, ali nije došlo do susreta ni sa njim, niti sa ambasadorom Srbije, jer su bili zauzeti državničkim poslovima i nakon dva dana otputovali u Srbiju.
 
Pored lokalne samouprave, Sanja zahvalnost želi da izrazi i kompaniji „Jumko“ koja joj je obezbedila haljinu za nastup.
 
Kako je izgledao Sanjin nastup na festivalu, možete pogledati u video klipu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: