29. maj  2018. 10.10  | Izvor: zrenjanin.rs

Takmičenje "Žogarija - Loptarija" u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvorio je u petak međunarodno takmičenje "Žogarija – Loptarija – Srbija" u kome su se takmičile osnovne škole iz Zrenjanina, a čije će finale biti održano danas na istom mestu, Trgu slobode.

U "Žogarijama" su učestvovala i deca iz predškolske ustanove.

Gradonačelnik je kazao da mu se ova i slične manifestacija dopadaju posebno što se na glavnom gradskom trgu okupi veliki broj dece.

"Dajemo podršku projektu, učestvujemo zajedno sa partnerima iz Slovenije i drugih država i smatram da je to veoma dobra manifestacija", rekao je on.

Gradonačelnik je posebno zadovoljstvo izrazio jer su, kako je rekao, organizatori prepoznali Zrenjanin kao dobro mesto za održavanje finalnog takmičenja "Žogarija" kada će na trgu biti i deca iz drugih gradova Srbije.

Sa teritorije Zrenjanina učestvovalo je osam škola – OSŠ "9. Maj", kao i Osnovne škole "Servo Mihalj" Mužlja, "Dr Aleksandar Sabovljev" Ečka, "Jovan Dučić" Klek, "Bratstvo-Jedinstvo" Belo Blato, "Žarko Zrenjanin" Zrenjanin, „2. Oktobar" Zrenjanin, "Đura Jakšić" Zrenjanin.

U finalu će se takmičiti učenici osnovne škole "Đura Jakšić" i škole "Bratstvo jedinstvo" iz Belog Blata, zajedno sa decom iz Raške, Sremske Mitrovice i Novog Sada.

Organizator Slavko Sakelšek podsetio je da se "Žogarije" održavaju po drugi put, a da se projekat realizuje već trinaestu godinu zaredom.

"Krenuli smo iz Slovenije, i vrlo brzo prešli u još devet država. Austriju, Italiju, Mađarsku, Srbiju. Očekujemo i ulazak Portugala, Nemačke, Bugarske i Grčke", rekao je on napominjući da je u odnosu na prošlu godinu dodato još sadržaja, a prilika za druženje pružena je i predškolcima.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Slovenačko udruženje "Media šport". Cilj ove međunarodne sportsko rekreativne, zabavno-edukativne manifestacije, jeste jačanje fizičke aktivnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta, razvoj motorike, као i razvijanje zajedništva i fer igre.

Srodne vesti