U pravosudni sistem Srbije novih 160 pripravnika

U pravosudni sistem Srbije biće primljeno 160 pripravnika u sudovima i tužilaštvima, saopštila je danas Pravosudna akademija.
Testiranje kandidata sprovodi Pravosudna akademija i to 29.05. i 05.06. godine u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.
 
U saopštenju se ističe da je ovo prvi put da se kroz jedinstveno testiranje kandidata primaju pripravnici.
  • JJ

    27.05.2018 21:49
    Vec godinama se u sudove ne primaju pripravnici u radni odnos, vec se radi o diplomiranim pravnicima koji dolaze da volontiraju u sudu, bez staza i plate. Ne znam kakvo je stanje sa tuzilackim pripravnicima. Medju volonterima ima dosta pametne i vredne dece, koja ne moraju obavezno biti "necija", ali zasluzuju sansu i radno mesto, na kojem ce ostati ograniceno vreme - dve godine, dok ne steknu uslov za polaganje pravosudnog ispita. Naravno, ukoliko to zasluze svojim radom kasnije mogu nastaviti da napreduju, da budu izabrani i za sudije, jer je to najprirodniji nacin za formiranje jednog dobrog pravnika.
  • Marko

    27.05.2018 20:05
    pripravnici stranke
    Zasto ne primate lekare pripravnike? Niste dobro razumeli ,nacija je zdravstveno obolela a ne pravno. Bice da je ovo uhlebljavanje stranacke dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija