Otkrivena istina: Apple je znao za ozbiljan problem s iPhoneom 6

Ekipa sajta Motherboard pretražila je interne Appleove dokumente, koji su u javnost isplivali tokom parnice pokrenute zbog problema sa ekranom iPhonea do kojih dolazi zbog savijanja Appleovog pametnog telefona.

Tehnopolis

Izvor: Forbes, tportal

Subota, 26.05.2018.

08:35

Otkrivena istina: Apple je znao za ozbiljan problem s iPhoneom 6
Foto: Youtube Screenshot/ Unbox Therapy

Saznali su da su "jabučari" znali da njihovi uređaji imaju ozbiljan strukturalni propust.

Testovi sprovedeni u Appleu pokazali su da su iPhone 6 i 6 Plus višestruko skloniji savijanju nego što je to bio slučaj sa njihovim prethodnicima. Tačnije, iPhone je bio 3,3 puta, a veći 6 Plus čak 7,2 puta skloniji savijanju nego iPhone 5S. Oko tog propusta nastao je tzv. Bendgate, jer su se iPhone 6 i 6 Plus savijali pod pritiskom držanja u džepu.

U Appleu su sve do sada odbijali da priznaju da problem postoji, tvrdeći da su slučajevi savijanja retki.

Prema Appleovim internim dokumentima "jabučari" su bili svesni problema i pokušali su da ojačaju sve modele proizvedene nakon maja 2016. godine. Prebacili su se na kućišta od otpornijeg aluminija (serija 7000) za modele iPhone 6S i 6S Plus, tvrdeći da to nije imalo nikakve veze sa Bendgateom, piše Tportal.

Posledice ovoga bi mogle biti ozbiljne. Do sada je prodato više od deset miliona iPhonea 6 i 6 Plus, a ti modeli su još uvek u prodaji.

Apple je već suočen sa više od 60 zajedničkih tužbi širom sveta zbog "prigušivanja" procesora u iPhoneu 7 i hardverskim problemima sa iPhoneom 7 Plus. Ostaje da se vidi da li će eventualni spor pokušati da se reši nagodbom ili će se odlučiti za dugogodišnje parničenje, piše Forbs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: