Žalbe protiv kompanija Facebook, Google, Instagram i WhatsApp

Protiv kompanija Facebook, Google, Instagram i WhatsApp podnete su žalbe i to nekoliko sati nakon početka primene Opšteg pravilnika Evropske unije o zaštiti podataka, prenosi Televizija BBC.
Žalbe protiv kompanija Facebook, Google, Instagram i WhatsApp
Foto: Pixabay
Kompanije su optužene da primoravaju korisnike da prihvate određena oglašavanja, ako žele da nastave da koriste usluge tih internet firmi.
 
Aktivista Meks Šrems smatra da kompanije nisu korisnicima dale slobodu izbora.
 
Ako žalbe budu prihvaćene, internet kompanije će biti primorane da promene način rada, a mogu biti i kažnjene, objašnjava BBC.
 
Opšti pravilnik za zaštitu podataka je novi zakon Evropske unije kojim se uređuje kako se podaci sakupljaju i na koji način mogu da se koriste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet