Vozači mogu i sa saobraćajnom potvrdom o dozvoli u Mađarsku

Zbog sporadičnih slučajeva "vraćanja" vozača na graničnim prelazima sa Mađarskom, kojima nisu uvažene potvrde o produženju važenja saobraćajne dozvole, MUP Srbije je uputio molbu kolegama iz te zemlje, da prihvate potvrde o produženju roka, a koje su uredno izdate u Srbiji.
Vozači mogu i sa saobraćajnom potvrdom o dozvoli u Mađarsku
Foto: 021.rs
U dopisu se navodi da su vozila, za koja su izdate potvrde i važeće registracione nalepnice, propisno registrovana u Srbiji. Navedeno je i da su ta vozila tehnički pregledana, utvrđena njihova tehnička ispravnost, kao i da su osigurana od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima i da osiguranje važi do roka označenog na registracionoj nalepnici.
 
U MUP-u dodaju i da imajući u vidu odličnu saradnju dva ministarstva unutrašnjih poslova veruju da će taj problem, koji se pojavio u nekoliko slučajeva od 1. januara do danas, biti rešen.
 
Inače, MUP Crne Gore je, na napise u medijima da je slična situacija bila i prilikom ulaska u tu zemlju, pre mesec dana odgovorio da državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila.
 
Istaknuto je da je saopštenje izdato povodom izveštavanja medija u Srbiji da se iz Srbije u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući uz prezentovanje "potvrde o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka", gde se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, odnosno produženje registracije.
  • S

    28.05.2018 12:37
    ..
    A da li hoće da izdaju nove tablice i dozvolu ako nemaš slova zbog kojih se menjaju?
    U auto centru su mi rekli da u MUP-u ljudima nisu hteli to da omoguće iako im ističe dozvola, nego daju samo potvrdu o produzetku važenja.
  • Dejan

    23.05.2018 10:55
    Papiri
    Niko ne shvata poentu, bitno je da agencija za bezbednosi izdaje neke papire za razne ateste na cirilici i koji satro vaze samo u srbistanu, kad predjete granicu, niko vam te papire nece traziti ! A raspitejte se malo narode i vi novinari, zasto je bas ta agencija za bezbednost privatna firma a drzavna !!! Znao je to pokolni alvirovic ali je cutao, zato su mu tutkali razna putovanja a narod je to pratio, uvek je kao izstrazivao problem a na kraju nije bilo resenja, samo izvestaj da je tako i nikom nista !
  • A

    23.05.2018 10:50
    Iskustvo
    Pocetkom maja sam putovao sa tom famoznom potvrdom preko Bosne do CG i nazad u SRB. Na prvoj granici kod Zvornika sam dao uredno sve papire, radnik nije ni pogledao. Presao sam obe granice bez problema. Nakon tri dana idem iz Bosne u CG i ponovo dajem papire i radnik na prvoj granici mi kaze da ne mogu da izadjem iz drzave sa tom potvrdom i da treba da se vratim i hoce da mi pise prijavu. Cimao se petnaest minuta pa je na kraju pustio. (Ne, nisam mu dao pare :D ) Od tog momenta ni na jednoj granici nisam dao tu potvrdu (ulazak u CG, izlazak ponovo i ulazak u SRB) samo isteklu saobracajnu. Naravno niko nije nista primetio i pitao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.