• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva reklama: Koje pivo pije premijerka Srbije?

Izvor Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, tokom posete pivari u Zaječaru, novinarima otkrila koje pivo najviše voli.

"Probala sam, nisam naročiti ljubitelj vina, više volim pivo, i u subotu sam bila sa svojim prijateljima i pili smo 'zaječarsko pivo'", kazala je premijerka na pitanje novinara "kakvo je 'zaječarsko'".

"Volim Zaječarsko, odlično je pivo i drago mi je što imamo lokalni brend", rekla je Brnabić.

Pored priče o omiljenom pivu, srpska premijerka je u Zaječaru govorila o i mnogo važnijim stvarima - investicijama u srpsku privredu.

Tu je istakla da je poslovna klima u Srbiji dobra, za šta su najbolji dokaz, kaže, investitori koji su, poput holandskog proizvođača piva Hajnekena (vlasnika Zaječraske pivare), u zemlju došli pre deset godina i u Srbiji šire svoje poslovanje.

Podvukla je da je Hajneken u proteklih deset godina uložio u Srbiju oko 200 miliona evra investicija, a direktno zapošljava oko 300 ljudi.

Dinar za Muzej

Kako je premijerka rekla, dosad nije znala zašto je na pivu slika Vuka Karadžića, ali je danas saznala da je to deo podrške otvaranju Narodnog muzeja i da se od svake prodate limenke, jedan dinar izdvaja za Narodni muzej, kao i da je do sada na taj način prikupljeno 40.000 evra.

"Kompanija je poslednje dve godine iz faze u fazu dodatno investirala u pivaru, što nam mnogo znači", rekla je premijerka.

Ona je naznačila da Vlada mnogo ulaže u to da napravi bolji poslovni ambijent u Srbiji.

"To merimo našom godišnjom pozicijom na Duing biznis listi Svetske banke gde četvrtu godinu za redom Srbija napreduje. Ali, važnije od te pozicije je kada vidite da investitori koji su došli pre 10 godina, ostaju ovde i šire poslovanje. To je najbolji dokaz da je poslovna klima u Srbiji dobra", rekla je Brnabić.

Premijerka navodi da dobra klima ne znači i "dovoljno dobra", te dodala da ima još mnogo posla, kako bi se privukli novi investitori i omogućilo inostranim kompanijama da se dalje razvijaju u Srbiji, na čemu se svakodnevno radi.

Brnabić je istakla i da je Holandija naš važan ekonomski partner, jedan od 20 najvažnijih trgovinskih partnera i još važniji politički partner, kojoj se zahvalila na podršci u evropskim integracijama.

Ukazala je da se u poslednjih pet godina holandske investicije u Srbiji uvećavaju, a da su kompanije iz te zemlje do sada u Srbiju investirale oko 2 milijatrde evra.

Vladimir Vladimirovič: Angela mi pošalje pivo...

"Mi smo učili od holandskih kompanija, sticali nova znanja, tehnologije, sposobnosti i sve to smo iskoristili da prošle godine naš izvoz u Holandiju poraste za malo više od 30 odsto u odnosu na 2016. godinu i da značajno smanjimo uvoz iz Holandije", podvukla je predsednica vlade.

Generalni direktor Hajneken Srbija, Viktor Gilhofer, istakao je da je ta kompanija samo u poslednje dve godine uložila 11 miliona evra u pivaru u Zaječaru.

Prošle godine je, kaže, proširen kapacitet i otvorena nova linija za punjenje limenki, što je bio najkompleksniji projekat, zbog kojeg važe stroge procedure za bezbednost u fabrici.

Cugaćemo "albansko" pivo?

On je podvukao da je za rukovodtsvo kompanije važna bezbednost zaposlenih, a da nije bilo nijednog akcidenta ili povrede na radu u prethodnih 354 dana.

Posebno je istakao značaj odgovorne konzumacije, navodeći da su ove godine u Srbiju doneli "Hajneken zero", bezalkoholno pivo za one koji se u bilo kom trenutku zažele "soka od hmelja".

U Srbiji, kompanija Hajneken posluje u dve pivare, Zaječaru i Novom Sadu, a proizvodi piva "heineken", "heineken 0.0.", "amstel premium pilsener", "kapuziner weissbier", "krušovice imperial", "sol", "laško zlatorog", "zaječarsko", "zaječarsko crno", "zaječarsko pšenično", "pilsplus" i "master pivo".

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djape djape

Ogadiste mi i pivo

Oroku saki

Bilo nekad najbolje sad obican prosek kako je krenula masovna proizvodnja! Najbolje to znaju ljudi iz ovih krajeva.

7 belgiskih piva za poneti

Pivopijama od ukusa, preporučujem belgijanac De Struise Brouwers Rio Reserva.

special image