Sindikat: Najbolji vojnik i Ginisov rekorder odlazi jer je razočaran u VS

Desetar Vojske Srbije Srđan Ristić, koji je Ginisov rekorder po broju urađenih sklekova i nagrađeni najbolji vojnik VS, napustiće vojsku.
Sindikat: Najbolji vojnik i Ginisov rekorder odlazi jer je razočaran u VS
Foto: 021.rs
Kako navodi Vojni sindikat Srbije, Ristić će napustiti VS zbog lošeg materijalnog stanja ali i zbog toga što se u toj službi nedovoljno poštuju dokazane vrednosti.
 
"Ovo je na žalost, primer sveopšteg stanja u VS, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje dokazanih vrednosti pripadnika VS i niz negativnih postupanja vodećih ljudi u Generalštabu VS, imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo 3.000 naših kolega", navodi se u saopštenju. 
 
Sindikat je podsetio da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i "tako ušao u istoriju". 
 
"U svakoj vojsci na svetu, bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem - a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik 'Kobri'. Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno", dodaje se. 
 
Vojni sindikat je dodao da država i vojske ne smeju da dozvoljavaju luksuz da ih napuštaju pošteni i čestiti vojnici kao što je Ristić, ne samo zbog prestiža već i zbog činjenice da takvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu. 
 
"Posle ovakvih obeshrabrujućih vesti za sve pripadnike VS, koji su u najgorem položaju još od vremena hiperinflacije devedesetih godina, krajnje je vreme da se svi nadležni u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, bez sujete i hladne glave preispitaju, kuda vodi ignorisanje svih konstruktivnih predloga VSS proteklih godina", naveo je sindikat i još jednom pozvao da se za pripadnike VS zaključi kolektivni ugovor, kako se tako nešto ne bi događalo.
  • Savke

    30.03.2020 01:33
    Propast sindikata
    Ne cini profesionalni vojnik vojsku.Placen je shodno obrazovanju i mestu na kom radi.samo se u vojsci, a zahvaljujuci zutima i bivsem NGS, ravnaju vojnici sa oficirima i zovu kolegama.svi brinu o vojniku a sta je sa oficirima? Da li uspesnu kompanijy vodi obican radnik ili neko ko je visoko obrazovan?nisam video da ovaj propali sindikat place za nekim oficirom kada napusta vojsky?! Da li je to zato sto je to sindikat SSS jer ga podoficiri vode?
  • Goran

    22.05.2018 15:06
    VS
    Pa sto se ne pobunite? Da li vam neko brani da javno kažete šta mislite u kakvom stanju je VS trenutno..ili ni vi ne smete da pisnete od beogradskih aždaha koje čuvaju ovaj ustani poredak.
  • Joca

    22.05.2018 12:48
    Ostavke
    Niko ostavku da podnese,vole fotelju vise od majke svoje.Moramo doneti zakone da se sa radnog mesta i drzavne funkcije lako leti.Tek tada ce se raditi kako treba.Ovako ministar vojni vodi svoju drzavnu politiku, a to je opasno po zemlju i gradjane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.