Najnovije vesti
Vesti Ekonomija
"BK grupa" u Beču na skupu najuspešnijih građevinara

"BK grupa" u Beču na skupu najuspešnijih građevinara

Na svetskom skupu građevinara u Beču, koji je organizovala Federalna privredna komora Austrije Bogoljub Karić, sa svojim saradnicima, predstavio je projekat "grad u gradu" u Minsku, kao i vrhunske rezultate "BK group - Dana Holdings", koja je 2017. bila 23. na svetu na listi priznate američke korporacije koja ocenjuje uspehe širom planete u oblasti izgradnje najatraktivnijih objekata.

Foto forum 2 Foto: Promo
Foto forum 2

Pred 600 najuspešnijih svetskih građevinskih kompanija, Karić je posebno naglasio da će se "grad u gradu", što je već ostvareno u Minsku, pored vrhunski projektovanog i dizajniranog međunarodnog finansijskog centra, u kome će se vršiti finansijske transakcije i trgovina putem svetskih i digitalne kripto valute, nalaziti i sedište preko 1.000 najuspešnijih kompanija i banaka, globalnih lidera iz svih oblasti privrede i bankarstva i elektronske trgovine. Takođe, predsednik poslovne grupacije Bogoljub Karić je Forumu predstavio vrhunske rezultate "BK group - Dana Holdings".

- "Dana Holding" je to zaslužila jer je u prethodnih nekoliko godina izgradila preko 4 miliona kvadratnih metara prostora namenjenih javnom, poslovnom, komercijalnom, hotelskom i rezidencijalnom korišćenju samo u Minsku - istakao je Karić. Posebno interesovanje svih prisutnih privukla je prezentacija upravo pokrenutog projekta MINSK WORLD u Minsku, sa planiranim obimom izgradnje od još 3 miliona kvadratnih metara najkvalitetnijeg poslovnog i rezidencijalnog prostora na preko 300 hektara u centralnom delu glavnog grada Belorusije.

"BK grupa" je pre dve godine i srpskom i beogradskom rukovodstvu prikazala projekat "Tesla grad" s namerom da se izgradi u Beogradu na površini od 2 miliona kvadrata, a nešto manje, slične projekte za svako sedište okruga u Srbiji. I to po ceni od oko 500 dolara po kvadratu.