Novi Bečej: "U budžetu više para za pevaljke nego za poljoprivredu"

Maratonska sednica novobečejske skupštine koja je trajala gotovo sedam sati, izazvala je burne reakcije dela tamošnje opozicije zbog raspodele sredstava u budžetu opštine.

Liiga socijaldemokarta Vojvodine je navela da je novim rebalansom "za pevaljke u novobečejskoj kasi spremno 48.7 miliona dinara, što je kada se dodaju sredstva republike i pokrajine oko 70 miliona, a to je više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada".

"Neverovatno je licemerno i sramotno da je budžet za turizam veći od onog za poljoprivredu kada je jedna od najvažnijih parola vladajuće Srpske napredne stranke bila da se ukine manifestacija "Gospojina", da se smanje izdvajanja za turizam i povećaju izdvajanje za poljoprivredu", rekao je predsednik lokalnog odbora lige Saša Šućurović.

Diskusija o predloženom rebalansu trajala je nepunih dva sata, vladajuća većina ga je usvojila i pored zamerki opozicionih odbornika, a potom se raspravljalo o ostalih pedesetak tačaka.

Sednici inače nisu prisustvovali ni predsednik opštine niti njegov zamenik, iako su se koplja lomila ponajviše na prvoj tački koja se ticala rebalansa.

Vlast u Novom Bečeju čine naprednjaci uz podršku odbornika okupljenih oko Milivoja Vrebalova (DS), dok su u opoziciji LSV i SRS.

  • BKC

    19.05.2018 08:48
    taj deo Vojvodine je potpuno mrtav. Jedino ga reanimiraju ta kulturna desavanja koja imaju veliko učešče u kulturnim delatnostima cele Vojvodine veće od dela kolača koji dobiju. .Nije to puno para za "pevaljke" vec je malo za poljoprivredu.
  • Aleksandar

    19.05.2018 08:26
    Opozicija se buni a narod ništa - njima je sve super? ... Tako onda i treba još više za pevaljke treba da se da... da se lepo kupaju novci...
  • sky

    19.05.2018 07:59
    Mala ili velika gospojina?
    Ako se nema dovoljno para za veliku, neka se slavi mala sa postojecim budzetom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".