Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 18. 5. 2018.

| Hronika

Osuđenik iz Kuršumlije traži da u zatvor povede svoje krave, kokoške i svinje

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Bojan Radovanovic foto lj.m
Proizvode bi, kaže Bojan, sve ustupio zatvoru tokom izdržavanja kazne; foto: Lj. M.

Nakon što mu je stigao poziv za izdržavanje kazne zatvora, a on ponudio da kaznu izdržava sa stokom koju poseduje na svojoj farmi, jer navodno nema ko da se brine o životinjama, iz Prekršajnog suda u Prokuplju ističu da je Bojan Radovanović (36) iz Novog sela kod Kuršumlije više puta kršio Zakon o bezbednosti saobraćaja, te da će 22. maja, ipak morati iza rešetaka i to sam.

Predsednik Prekršajnog suda Slađana Drašković demantuje informacije koje su se pojavile u medijima da Radovanović ide na izdržavanje kazne zbog neregistrovane prikolice, već da se radi samo o jednom od nekoliko teških prekršaja koje je napisala tokom kontrole kuršumlijska saobraćajna policija.

Od 5 prekršaja koja mu se stavljaju na teret u prekršajnoj prijavi policije, bar 3 su po Zakonu o bezbednosti saobraćaja teška dela protiv bezbednosti, poput vožnje bez dozvole i pod zabranom, u pijanom stanju, odbijanju alkotestiranja – tvrdi Draškovićeva.

Ona naglašava da je sud posebno bio "blagonaklon“ prema Radovanoviću baš zbog situacije u kojoj se nalazi i da su mu na desetine puta izlazili u susret tako što su mu omogućili da plati kaznu na rate ili da je odloži na određeni period.

Nažalost, Radovanović je svaki put zloupotrebio našu toleranciju i želju da mu pomognemo i da ga uvedemo u sistem, kako bi počeo da poštuje organe i zakone Republike Srbije. Nema razloga da on bude iznad i privilegovaniji od bilo kog građanina i sada će morati u zatvor – dodaje Drašković.

Ona ističe da je prethodnih nekoliko godina, u petnaesetak policijskih prijava i zahteva, Bojan Radovanović napravio preko 30 prekršaja od kojih se oni najteži ponavljaju, poput upravljanja motornim vozilom pod zabranom, bežanja sa lica mesta, vožnje u pijanom stanju, odbijanja alkotestiranja i slično.


Tražio da u zatvor povede i svoju stoku

Inače, pre nekoliko dana, a nakon što mu je stigao poziv da 40 dana provede u zatvoru po pravosnažnoj presudi Prekršajnog suda, Bojan Radovanović je uputio dopis prokupačkom Okružnom zatvoru da životinje na svojoj farmi, 26 krava, petnaestak svinja, kokoške, povede sa sobom i da se brine o njima u zatvorskoj ekonomiji, a da svi proizvodi u tom periodu ostanu ovoj ustanovi.

Živim sa bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak, ali stoku nemam kome da ostavim. Poslao sam dopis predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i očekujem da mi pomogne. Ja nisam nikoga ubio, neka mi daju nanogicu i da kaznu odležim u svojoj kući. Kad mogu kriminalci, pevači, ubice i lopovi, zašto ne bi mogao i ja koji sam vozio neregistrovanu prikolicu – kaže Radovanović.

Priznaje da mu ovo nije prva kazna i ističe da je već ležao 5 dana zatvora i platio oko 550.000 dinara na ime kazni po ranijim prekršajima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gile

    22:54 // 18. 5. 2018.

    Ako je mogla Svetlana Ceca Raznatovic za utaju poreza cega li vec i to milionsku sumu je utajila proneverila itd pa ako je mogla sa sestrom i nanogicom da kaznu odradi u vili a zasto ovaj covek za manji prekrsaj ne moze sa svojom stokom? Logicno pitanje od kog me boli glava, jer u Srbiji od logike najvise boli glava

    • Buki

      12:04 // 19. 5. 2018.

      Zato rode, jer ovo je prekrsaj i tu ne vaze nanogice. A ovaj lik koliko sam procitao u nekim novinama ima mnogo kazni od voznje pod zabranom do voznje u alkoholisanom stanju. Ima velike obaveze prema domacinstvu i majci koju cuva, pa onda rodjace nemoj da pijes i da vozis.

  • Nišlija

    15:51 // 18. 5. 2018.

    Valjda beše da može da odloži kaznu zatvora ako ima setvu, žetvu... ako mu je trudna žena, a nema ko da izdržava porodicu. Neka napiše molbu predsedniku suda.

  • unikum

    14:27 // 18. 5. 2018.

    Prike, samo ti pricaj sta imas od imovine da bi olaksao izvrsiteljima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: