U nedelju besplatni pregledi u KCV i Domu zdravlja NS

Klinički centar Vojvodine u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja pod nazivom "Otvorena vrata" organizovaće u nedelju od 8.00 do 16.00 časova u Poliklinici dermoskopske preglede mladeža kao i uzimanje uzoraka krvi za analize holesterola i triglicerida.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Petak, 18.05.2018.

11:05

U nedelju besplatni pregledi u KCV i Domu zdravlja NS
Foto: Thinkstock

Zbog specifičnosti analiza holesterola i triglicerida potrebno je da pacijenti ne jedu najmanje 12 sati pre vadjenja krvi, a uzorkovanje krvi za ove analize će se vršiti od 8.00 do 10.00 časova, napominje se u saopštenju KC Vojvodine.

Takođe, svi zainteresovani gradjani moći će u Domu zdravlja “Novi Sad” da urade kompletan pregled kod interniste sa EKG monitoringom na trećem spratu objekta na Limanu IV.

Pored toga, građanama će biti na raspolaganju i laboratorijska dijagnostika: merenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi koji će se raditi samo od 8:00 do 10:00 časova.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: