Presuda Puzigaći za ubistvo - 23. maja

J. D. Lj.

17. 05. 2018. u 17:41

U Višem sudu završeno suđenje bivšem navijaču Partizana zbog smrti Brisa Tatona

Пресуда Пузигаћи за убиство - 23. маја

Foto Tanjug

VIŠI sud u Beogradu će u sredu 23. maja izreći prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći, s monaškim imenom Sava. On je optužen da je učestvovao u ubistvu francuza Brisa Tatona, nastradalog u tuči s navijačima Partizana na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

PROČITAJTE JOŠ - APELACIONI SUD: Manja kazna Preliću za ubistvo Tatona

Na ponovljenom suđenju Puzigaći, završne reči izneli su tužilaštvo i odbrana, kao i sam optuženi. Tako je tužilaštvo, koje tvrdi da je optužnica dokazana tokom postupka, zatražilo da se optuženom izrekne adekvatna kazna koju propisuje zakon za delo koje mu se stavlja na teret. S druge strane, odbrana je smatrala da nema dokaza i da mu treba izreći oslobađajuću presudu.

Puzigaća je u svojoj završnoj reči ponovio da nije kriv, da nikada nikome nije učinio ništa nažao, a kamoli poželeo smrt ili počinio ubistvo.

Podsećamo, Dejan Puzigaća,l koji je šest godina bio u bekstvu, u odsustvu je za ovo delo prvostepenom presudom bio osuđen na 32 godine zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo i osudio ga na 14 godina. Tada je uhapšen u Atini i izručen Srbiji, a sud mu je odobrio ponavljanje suđenja.

Osim Puzigaće i Đorđa Prelića, koji je nedavno pravosnažno osuđen na 10 godina robije, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije