Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 17. 5. 2018.

| Politika

Datum "aerodromske" sednice i dalje nepoznat

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Skupština Grada Niša
Prazna skupština čeka istoriju; Foto: JV

Iako je predsednik Skupštine grada Rade Rajković još za prošlu nedelju najavio sastanak šefova odborničkih grupa i sednicu na kojoj bi se odlučivalo o budućnosti niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" u “što kraćem roku”, ni sastanka, ni datuma sednice još nema. Iz opozicije kažu da vlast odlaže stvar, jer nema većinu, a Rajković ne odgovara na pozive novinara.

Jedna od najvećih misterija na političkoj sceni Niša, datum istorijske “aerodromske” sednice i dalje je u “magli”. Jednom odložena posle naprednjačkog brifinga u Beogradu, sednica o poklanjanju aerodroma i dalje je na čekanju. A pre 2 nedelje, predsednik niškog parlamenta Rade Rajković tvrdio je da “samo što nije”.

Najverovatnije u sredu (9. maj prim.aut.) će biti održan sastanak šefova odborničkih grupa, pa ćemo se dogovoriti da sednica bude u što kraćem roku - rekao je tada Rajković.

Šef parlamenta objasnio je tada da se čeka sednica Gradskog veća na kojoj treba da budu donete “neke bitne odluke vezane za Grad”. Ipak, od 3. maja održane su već 2 sednice Veća. Gde je "zapelo", novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju jer Rajković nije odgovorio na pozive.

O razlozima nezasedanja nije želeo da govori ni šef odborničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Perišić rekavši da “nema vremena” za novinarska pitanja.


“Odbornici da zasedaju, a ne da kose travu”

Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović, reagujući na naprednjačke komunalne akcije, traži sednicu niškog parlamenta, navodeći da je ova vlast nesposobna da vodi grad, ali zato čiste bolje od komunalaca.

Uloga odbornika i političara je da grade mostove, a ne da čiste otpad ispod njih. Uloga odbornika i političara je da grade obdaništa, a ne da sade cveće, kose travu i farbaju ljuljaške u obdaništima. Oni koji su osvojili većinu u gradskom parlamentu moraju da grade nove bulevare, kojih nažalost nema, a ne da kose travu, jer su Nišu potrebne nove investicije, a ne višak komunalnih radnika - kaže Jovanović.

Konstatujući da je sednica sve neizvesnija, navodi da će Grad ući u prinudnu upravu ako se sednica ne održi do 11. juna.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković ide korak dalje i tvrdi da vlast nema podršku ni odbornika, a ni građana, da “progura” kroz parlament poklanjanje aerodroma.

Trebalo je skupština da bude prošle nedelje, ni do dan-danas nema sastanka šefova odborničkih grupa. Ne znam zašto beže. Očigledno da nemaju većinu i očigledno da im treba vremena da ovu jednu nakaradnu odluku proguraju - rekao je Jovanović.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Ništa značajnije se nije promenilo ni nakon dolaska Vučića u Niš, osim što je on rekao da se neće ljutiti na odbornike svoje stranke koji glasaju po savesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mordor

    11:49 // 18. 5. 2018.

    U gradu raspad sistema,nista źivo ne funkcionise,đubre i psi lutalice na sve strane,ulice pune rupa a mi poklanjamo aerodrom jer je to "za naše dobro"

  • Jankovic

    09:10 // 18. 5. 2018.

    Pa ko vise veruje ovim osvedocenim lazovima ! Izucili skolu laganja i varanja od
    SPSa i G17. Prevare

  • sozontije

    05:48 // 18. 5. 2018.

    Krece gi salu,turaju klime.Kazu da je to razlog neodrzavanja sednice.Ala lazu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: