17. maj  2018. 10.41  | Izvor: Tanjug

Neće biti uvođenja putarina na magistralnim putevima

BEOGRAD -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da neće biti uvođenja putarina na magistralnim putevima za teretna vozila i da se o tome nije ni razgovaralo.

Ona je naglasila da je za Srbiju važno da ima uređene auto - puteve na kojima je maksimalna brzina 130 km na sat, besplatan internet, a postavlja se još 10 punjača za elektro automobile pored postojećih pet.

naplatna stanica rampa putarina stara pazova jpg

"Za nas je važno da ponudimo svima koji prolaze koridorima 10 i 11 da imaju najbolje moguće uslove kroz našu državu. Prihod od putarina je za 43 miliona evra već 2017. godine nego što je bio 2014. godine", rekla je Mihajlović.

Naplata putarina je povećana jer je povećan broj automobila koji prolaze kroz našu zemlju, a Mihajlović dodaje da se očekuje još veći broj vozila. Govoreći o deonici auto-puta koji prolazi kroz Grdeličku klisuru ona je podsetila da je to najteže gradilište u Evropi, da su angažovali nezavisne stručnjake da provere sve kosine gde ima problema.

"Klizišta se saniraju, ništa nije o trošku države već to rade kompanije koje su na toj deonici radile", pojasnila je Mihajlović.

Upitana za posetu Azerbejdžanu koja je zakazana za narednu nedelju ona je rekla da će biti potpisani značajni sporazumi o drumskom i vazdušnom saobraćaju, poljoprivredi, zdravstvu.

Govoreći o jeftinim stanovima za vojsku i policiju ona je rekla da će poslanici u Skupštini Srbije usvojiti predlog zakona, da se u avgustu očekuje početak radova na tri lokacije - Vranje, Kraljevo i Niš.

Plan je, kako kaže, da se u narednih nekoliko godina izgrade 5.203 stana i da je iz budžetske rezerve izdvojeno 63 miliona evra.

Tagovi