Ekonomija

0

ZSF: Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika

Autor: SA

Izvor: Beta

ZSF: Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika

Izvor: Foto: Novi magazin/SA

 


"Pojedini zrenjaninski preduzetnici negoduju zbog visine zarada koje radnicima isplaćuju u nemačkoj kompaniji Drekslmajer i navode da ih zbog tih, većih plata, napušta sve veći broj radnika, kao i da velike kompanije imaju privilegije u odnosu na male. S obzirom na uslove i intenzitet rada plate u Drekslmajeru nisu uopšte visoke, nego su plate u drugim preduzećima skandalozno niske", poručio je ZSF u saopštenju.

Preduzetnik iz Zrenjanina Dragan Vidaković izjavio da nije reč samo o Drekslmajeru, nego uopšte o svim velikim kompanijama.

"Vidaković je jedan od najgorljivijih pristalica inicijative da se gradu Zrenjaninu promeni naziv u Petrovgrad, bez referenduma i saglasnosti njegovih stanovnika", podsetio je ZSF i ocenio da "nova srpska buržoazija" dobro razume da su nadnice i profit, radnici i kapitalisti u nepomirljivom sukobu.

Dodaje se da "njima ne pada na pamet da radnike zadrže u svojim preduzećima, tako što će im povećati plate i poboljšati uslove rada, već traže da se smanje plate u drugim reduzećima, i da se tako u Zrenjaninu proizvede socijalna katastrofa".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR