Najnovije vesti
Vesti Svet
MONSTRUM Hladnokrvno ubio roditelje JER GA NISU PUSTILI NA ROĐENDAN, i dobio 40 godina zatvora

MONSTRUM Hladnokrvno ubio roditelje JER GA NISU PUSTILI NA ROĐENDAN, i dobio 40 godina zatvora

Ubica roditelja iz Čiste Velike, 20-godišnji Tin Šunjerga, u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru nepravosnažno proglašen krivim za dva teška ubistva na okrutan način i osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

tin š Foto: Twitter / screenshot
tin š

Kaznu mu je izrekla predsednica sudskog veća sudija Sandra Radanović. Za svako ubistvo roditelja Šunjerga je dobio 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. Drugoptuženi, prijatelj Šunjerge, koji je prikrio zločin, dobio je ulovnu kaznu zatvora od jedne godine.

Kako piše "Jutarnji list", on ih je tog dana ubio jer ga nisu pustili na rođendan, a želeli su i da se leči od zavisnosti od droga. Kazna koju je dobio je maksimalna kazna koja se od pre pet godina može izreći samo kao jedinstvena kazna počiniteljima višestrukih najtežih krivičnih dela u Hrvaskoj.

Ta kazna do sada u Hrvatskoj još nije izrečena ni jednom zločincu, u ovom bi se slučaju to se dogodilo zbog okrutnosti i hladnokrvnosti prilikom počinjenja kricvičnih dela kakva se ne pamte u javnosti.

Ovaj mlađi punoletnik optužen je za dva teška ubistva iz bezobzirne osvete nakon što je pred očima prijatelja hicem u potiljak najpre ubio majku Silvanu (46) dok je sedela na prednjem sedištu automobila, a nakon toga otišao je kući i na isti način hladnokrvno ubio oca Marina (45).

Doživotna kazna bila je jednom uvedena u hrvatsko kazneno pravo, ali je odlukom Ustavnog suda ubrzo stavljena izvan snage.

Iako je zločin koji je počinio nezamisliv, Šunjerga je u trenutku počinjenja, prema nalazu veštaka, bio uračunljiv, a psihijatrijski nalazi ga opisuju kao narcisoidnu osobu, s niskim pragom tolerancije, i da je sklon agresivnom reagovanju.

Maksimalna kazna dugotrajnog zatvora ne izriče se lako, što pokazuje i dosadašnja sudska praksa tokom koje je na 40 godina zatvora osuđeno samo 17 zločinaca.