Delavi: Uskoro finalna faza dijaloga Beograda i Prištine

Tanjug

16. 05. 2018. u 23:32

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi kaže da će finalna runda dijaloga Beograda i Prištine početi veoma brzo i dodao da bi 2018. trebalo da bude godina uspeha dijaloga

Делави: Ускоро финална фаза дијалога Београда и Приштине
PRIŠTINA - Američki ambasador u Prištini Greg Delavi kaže da će finalna runda dijaloga Beograda i Prištine početi veoma brzo i dodao da bi 2018. trebalo da bude godina uspeha dijaloga.

"Mislim da postoje stvari koje su pozitivne u dijalogu, ali obe strane su dužne da sprovedu obaveze koje su već preuzele. Mislim da bi 2018. trebalo da bude godina uspeha dijaloga, da se krene napred u odnosima između Kosova i Srbije i ostvari napredak", rekao je Delavi prištinskom kanalu Dukađini.

Ambasador SAD je takođe pozvao političke stranke na KiM da razgovaraju o budućim odnosima sa Beogradom.

PROČITAJTE JOŠ - Delavi: Više pažnje posvetiti zaštiti i bezbednosti u tzv. državi Kosovo

Govoreći o ideji razmene teritorije, naglasio je da SAD ne podržavaju takvu ideju, ni druge ideje koje će doneti više problema nego rešenja, prenosi RTS.

On je dodao da ne smatra da je formiranje Zajednice srpskih opština pretnja Kosovu, već da je dobra prilika za povećanje stabilnosti i razumevanja tamo gde su načinjeni propusti.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Sergio

17.05.2018. 07:02

Svako resenje treba da se overi referendumom, tako da narod kaze sta o tome misli. A svako resenje osim podele Kosova i garantovane exteritorijalnosti za crkve i crkvenu zemlju nece proci na referendumu

SMOKI

17.05.2018. 08:29

Gde god se pojave SAD cak i kao turisti tu dodje do krvoprolica i ugrozavanja domaceg stanovnistva. Nije njima ni do Siptara ni do Srba. Oni bi najradije da se domoroci medjusobno pobiju a SAD tu teritoriju okupira. Zato treba napraviti savez svih naroda na ovoj planeti posebno na prostoru bivse SFRJ i spreciti njihov dolazak posebno vojni i politicki.Koljimo se mi medjusobno jer smo takvi kakvi smo ali cuvajmo svoje kuce od SAD divljaka je ce mo proci kao INDIJANCI.

Vlada Legenda

17.05.2018. 10:48

Ništa od toga!Ja sam za status quo, jer bilo kakav pristanak na neki oblik nezavisnosti,osim autonomije koju su imali i dosad,je predaja i izdaja svega srpskog!Nema kompromisa sa njima,jer oni hoće da otmu ,a ne da se dogovore sa nama kako će Kosovo funkcionisati!A vi skotovi američki,skinite nam se više sa grbače ološu banditski!

Gresni pop Milorad

17.05.2018. 14:20

Samo polako i bez naglih poteza koji bi mogli da nas skupo kostaju.Ocigledno je da hegemon-SAD umire i da dolazi do nove preraspodele snaga u svetu a samim tim i povoljnije pozicije po nase insterese.U svakom slucaju treba ostati pribran i elokventan i na sve "ponude" Zapada odgovoriti jasno - NE hvala.

Miso.Pec

17.05.2018. 14:38

Gospodine Delavi,zaboravite to o razmeni teritorija.To je ranije jedan naš političar lupio i ostao živ.To je njegov lični stav koji ne treba uzimati u obzir.Kosmetske nezavisnosti nema niti je sme biti,to objasnite Albancima na Kosmetu i što pre shvate da žive u južnoj Srpskoj pokrajini biće bolje za sve i eto napretka i prosperiteta za sve na zapadnom Balkanu.

24.05.2018. 04:16

Taj Delavi treba dase vrati u Ameriku da resava probleme 22 miliona beskucnika koji tumaraju ulicama .Da resi problem 11miliona i 600 hiljada zagovornika,a ne da resava problem u Srbiji.Posto nije vredan da resi problem u svojoj kuci pa pravi nered u tudjoj.