Ostalo

Sme�no

Vlasnica tvrdi da Coka nije vuk već hibrid!

Vučica Čoka, koja je prošlog vikenda nađena u Mirijevu i zatim smeštena u Zoološki vrt, rasla je u jednoj odgajivačnici pasa i mačaka na Medakoviću, a njena vlasnica tvrdi da ona nije vuk već hibrid!

Vlasnica tvrdi da Coka nije vuk već hibrid! Foto: Facebook



Vučica Čokolada, koju iz milošte zovu Čoka, potiče od babe Bebane koja je bila vučica, dede i oca koji su nemački ovčari, dok joj je majka polutan, odnosno hibrid. Čoka je znači mešavina psa i vuka. S obzirom na to da je prvo koleno, logično je da liči na vuka, ali nije vuk - kaže  V. S. koja ima odgajivačnicu čeških vučjih pasa na Voždovcu ali je neretko pomagala i psima lutalicama. Sve je, kako kaže vlasnica, krenulo po zlu kada je prošle subote nesrećna životinja pobegla zbog pokvarenih šarki na boksu u kojem je boravila:

" Izašla je u večernjim satima jer majstori nisu dobro popravili šarke. Policija mi je pozvonila na vrata u tri sata posle ponoći, pa smo zajedno krenuli da tražimo Čoku. Ona se valjda isprepadala i nije mogla da nađe put do kuće, pa je otišla do mirijevskog parka, a tamo je organizovana hajka na nju. Bojali su se da ih ne napadne, a oni su napali nju. Umesto da joj pomognu, ljudi su je dočekali s motkama" - priča uznemirena vlasnica ponavljajući da joj je samo cilj da joj se ljubimica vrati kući.

Otišla je sa ćerkom u Zoo vrt sa sve papirima koji dokazuju Čokino poreklo, ali nije uspela ni da je vidi. Razgovarala je sa direktorom Zoo vrta koji joj je rekao da ne može da vid svog ljubimca bez odobrenja. Pitanje je ko to treba da odobri?!

Čoka nije bila čipovana kako je planirano jer je imala krpeljsku groznicu, te bi joj takav postupak ugrozio život ali vlasnica ima sve papire da dokaže ko je Čoka. Vlasnica je želela samo da bar bude pored kaveza, samo da je vidi...

Nije ni slutila da će njene muke tek tada krenuti. Obraćala se, kaže, veterinarskoj inspekciji na Dedinju, išla od vrata do vrata, ali i dalje sve tapka u mestu:

"Nama bi najlakše bilo da platimo, samo da je ne gledamo kako se muči. Ona se prepustila, jer nije navikla da bude zatvorena, posebno u nepoznatom okruženju i sa ljudima koje ne poznaje. Bojimo se da će uginuti ako tako nastavi. Tužna je, strašno mi je bilo kada sam je videla takvu na snimcima i fotografijama."

Čoka najviše voli da se igra šugice sa maloletnom ćerkom V.S., a jede svežu, mlevenu piletinu, putovala je svuda sa porodicom i pravi je kućni ljubimac, pa ostaje nada da će biti vraćena tamo gde i pripada i gde je bez ikakvih problema i bila svih ovih godina.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>