Jović predvodi napad Srbije u Rusiji?

M.B.

16. 05. 2018. u 20:45

Povređeni štoper Šalkea Nastasić nije u kombinaciji za Svetsko prvenstvo. Iz Zvezde Radonjić, iz Partizana Stojković

Јовић предводи напад Србије у Русији?

Luka Jović Foto: N. Paraušić

U KVALIFIKACIJAMA su se kao glavne pretnje protivničkim golmanima iskristalisali Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović, a u Rusiji bi iznenađenje trebalo da predstavlja špic Ajntrahta Luka Jović. Kako saznajemo, "udarna igla" tima iz Frankfurta se nalazi na širem spisku Mladena Krstajića za svetsku smotru fudbala i realno je očekivati da se pojavi na okupljanju u Staroj Pazovi, kao i da kasnije sa ostatkom ekspedicije krene na završne pripreme u Austriji.

Zanimljivo je da na spisku od 35 igrača, koji će bar u narednih desetak dana sanjati mundijalske snove, nije bilo mesta za rekonvalescenta iz redova Šalkea Matiju Nastasića. Jedan od najstandardnijih igrača tokom kvalifikacija se povredio početkom aprila, a nedavno je najpre direktor kluba iz Gelzekirhena najavio, pa zatim i sam igrač potvrdio, da će biti spreman za najveća iskušenja. To očigledno nije zvučalo dovoljno ubedljivo selektoru Krstajiću, pa se opredelio za neke druge solucije.

Jedna od njih je štoper novog šampiona Rusije Nemanja Pejčinović, koji tokom kvalifikacija nije bio u vidokrugu selektora, ali su ga dobre partije u moskovskom klubu preporučile za najvažniji fudbalski događaj godine. Prema našim saznanjima, u konkurenciji za mesto među odabranih 23 se nalaze po jedan fudbaler dva najveća srpska kluba. Iz redova Crvene zvezde poverenje je ukazano ofanzivnom vezisti Nemanji Radonjiću, dok je adut Partizana, kao i godinama unazad, iskusni čuvar mreže Vladimir Stojković.

Podmlađivanje koje je selektor Krstajić najavio podrazumeva uvrštavanje na širi spisak najmanje petorice zlatnih "orlića" sa Novog Zelanda. Šansu za dokazivanje na najznačajnijoj fudbalskoj sceni vrebaće Predrag Rajković, Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković i Mijat Gaćinović.

BENFIKA "OTKRILA" FEJSU
NA širem spisku Mladena Krstajića nema mesta za Ljubomira Fejsu. To je otkrio njegov klub Benfika, objavivši imena petorice reprezentativaca iz svojih redova. Na tom spisku se našao Andrija Živković, ali ne i Fejsa, koji je poslednji meč za reprezentaciju odigrao u septembru 2016.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Prle i Tihi

16.05.2018. 22:40

Sanjam li ja, ili stvarno piše da će Krstajić u reprezentaciju uvesti zlatne orliće - Rajkovića, Gaćinovića, Grujića, Živkovića? Gledao sam neku četvoricu sa istim imenom i prezimenom za vreme Slavoljuba Muslina, pa se pitam da li je moguće da imamo još četvoricu istih takvih? Ili neko opet masno laže?

gavro

17.05.2018. 02:57

@Prle i Tihi - Pa potrebno je podici rejting novom selektoru ovim 'bucnim'najavama..Od sve srpske trenerske elite koja se "ogradila"od najvece svetske smotre fudbala i time izbegla svaki kontakt sa mafijasima iz FSS,spalo sve na vecitog pomocnog trenera kome vetar u ledja guraju samo nasi mediji..

Moze to i bolje

17.05.2018. 08:55

@djole - Mislis, Jovica i Prijovica. Za drugoligaske napadace tesko da ima mesta

melbourne

17.05.2018. 02:56

Dr. Terzic je znao da ce Luka Jovic dostici vrhove Montblana! Bravo za Direktora naseg najtrofejnijeg kluba!

Gavrilo

17.05.2018. 06:09

Za Nemanju Gudelja, Nemanju Maksimovića, Matiju Nastasića, Ljubomira Fejsu...igrače koji u bili deo tima, neki čak i standardni, izneli kvalifikacije, neće biti mesta ali za ove što trebaju da potpišu ugovore naći će se. Opet se ista stara priča ponavlja, Menadžeri sastavljaju reprezentaciju. Kada je fudbalska reprezentacija Srbije u pitanju ništa novo.

Bodo

17.05.2018. 15:04

@Gavrilo - Gudelj i Maksimovic su na prosirenom spisku! Nastasic je povredjen i to se zna. A o Fejsa da ne pricamo, kakve kvalifikacije je on izneo?Zadnji mec igrao 2016!

Srbin

17.05.2018. 10:38

Jel to onaj Jovic koji nije hteo na Novi Zeland pa ga sad nagradjuju za to ?