Na Novom naselju traže da se ograđen prostor za pse podeli - za male i za velike pse

Stanovnici Novog naselja zatražili su da se deo ograđenog prostora za istrčavanje pasa podeli na deo za velike i deo za male pse.
Na Novom naselju traže da se ograđen prostor za pse podeli - za male i za velike pse
Foto: 021.rs

Kako se navodi u izveštaju Komisije za predstavke i predloge Skupštine grada, koja je u sredu primala građane u prostorijama MZ "Bistrica", vlasnici pasa koji spadaju u male rase obratili su im se sa molbom da se jedan deo već ograđenog prostora za istrčavanje pasa odvoji ogradom, da bi zaštitili svoje ljubimce od napada većih pasa.

Komisija navodi i da su građani sa Novog naselja izneli i problem zadržavanja vode posle većih padavina na dečijem igralištu, da je potrebno da se obnovi i rekonstruiše oštećeni mobilijar, da se obnove parkinzi i trotoari, kao i pešačke staze.

Takođe, žitelji zgrade broj 10 u Ulici Todora Jovanovića Toze kažu da je vlasnik kafića koji se nalazi u prizemlju nelegalno postavio stolove u prolazu zgrade. Oni su o tome obavestili inspekciju koja je izlazila na teren, a od Komisije su zatražili da o tom problemu obavesti i sve ostale nadležne institucije.

Građani su od skuštinske komisije zatražili i da se na raskrsnici ulica Stojana Novakovića i Raše Radujkova postaviti pešački semafor ili ležeći policajac, s obzirom da na tom delu deca prelaze put prema obdaništu i školi, a saobraćaj je veoma gust.

Odgovore na ove primedbe građani će naknadno dobiti od Komisije, pošto je prvo potrebno da se dobiju dodatne informacije od nadležnih gradskih službi.

  • Мунгос

    19.05.2018 15:46
    Мислим да су власници паса ниже расе угрожени од власника више расе.
    Један мој пријатељ ниже расе је имао кучкицу, а њу је напао, највероватније силовао један кучак више расе. Неко ко се разуме у биологију, он би то могао боље да објасни, али ми лаици смо сведоци да је кучкица због тога цркла на порођају.
    Сада ја молим невладину владину организацију НАЛЕД да замоли Европску Унију да нам подари неки закон, где ће бити објављена скала до које мере могу кучићи да имају сексуалне односе. Тај закон бих назвао „Закон о заштити породице малих кучкица“. Он би се без проблема изгласао у скупштини Србије, наравно ако Маја Гојковић притисне на звонце.
  • Dea

    18.05.2018 10:45
    Novosadjanima krv prokljuca cim se spomenu psi...
  • bane

    18.05.2018 10:45
    Ipak Nadrealisti nisu sve mogli da previde.
    Predvideli su i zid koji deli Sarajevo, i xy jezika na prostoru ex YU, ali odvojen prostor za male i velike pse to je bilo puno čak i za njihovi maštu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti