Najnovije vesti
Vesti Društvo
Preminula beba poznatog rukometaša koja je rođena sa 600 grama

Preminula beba poznatog rukometaša koja je rođena sa 600 grama

Beba rukometaša Nedeljka Jovanovića, koja je rođena u 22 nedelje sa svega 600 grama, preminula je noćas u Ginekološko-akušerskoj klinici Višegradskoj.

Nedeljko Jovanović Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Nedeljko Jovanović

Kako saznajemo, lekari su dali sve od sebe kako bi prevremeno rođeno dete održali u životu, reanimirali su je, ali u tome ipak nisu uspeli.

Kako je "Blic" već pisao verenica rukometaša je zbog komplikacija i pobačaja koji joj je pretio u petak prošle nedelje iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradsku. I pored sve terapije koju je dobila, prevrmeni porođaj je krenuo tokom noći u nedelju.

Tada je i počela drama, kada je rukometaš Jovanović došao do porodilišta, pokušao da razvali vrata, a kada je uspeo da uđe, vikao je i krivio lekare. Čak je ušao i u deo gde se žene porađaju i gde je civilima pristup zabranjen.

On je lekare nazivao pogrdnim imenima i okrivio ih da su mu ubili dete.

Zbog toga je danas Nedeljko Jovanović bio saslušan u policiji. On je priznao da je pogrešio i sve vreme se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedelju uveče.

Tvrdio je da mu je život deteta i supruge bio najvažniji, pa je zato tako odreagovao.

Policija će izveštaj predati Tužilaštvu, koje treba da proceni da li postoje elementi da se protiv ovog rukometaša pokrene postupak.