Dizajner Volkswagena oblikovaće Aston Martin

Britanski proizvođač saopštio je da je postavio Tobijasa Šilmana za šefa dizajna eksterijera Aston Martin automobila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

12:46

Dizajner Volkswagena oblikovaće Aston Martin
VW Arteon - dizajnerski crtež Tobijasa Šilman

Šilman, koji na Ostrvo dolazi iz Volkswagen grupe, imaće zadatak da dizajnira buduće modele Aston Martina, uključujući i novi automobil sa centralno postavljenim motorom, ali i krosover vozila koje najavljuje ova britanska kompanija.

Tobijas Šilman zaslužan je za izgled nekih od najnovijih Volkswagenovih modela, kao što su kupe limuzina Arteon ili novi Touareg.

Tokom 2017. imenovan je za šefa dizajna eksterijera Bugattija, koji je u vlasništvu Volkswagena. Šilman je u Bugattiju zamenio dizajnera modela Chiron, Sašu Selipanova, koji je prešao u Hyundaijev luksuzni auto-brend, Genesis, 2016. godine.

Tobijas Šilman zauzeće u Aston Martinu položaj Majlsa Nirnbergera, koji je imenovan za šefa celokupnog dizajna vozila u toj kompaniji. Promene na čelu dizajnerskog tima britanskog proizvođača dolaze u trenutku kada je Aston Martin u procesu obnove game i predstavljanja 7 novih modela u isto toliko godina.

Ovaj ambiciozni plan delo je direktora Endija Palmera, koji je u Aston Martin stigao 2014. iz kompanije Nissan.

Do sada su predstavljeni modeli DB11 i novi Vantage, a između ostalog najavljeni su DBS Superleggera koji će naslediti aktuelni Vanquish i prvi Aston Martin SUV.
Tobijas Šilman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: