Najnovije vesti
Vesti Beograd
Nova fiskulturna sala za osnovce u naselju Skela

Nova fiskulturna sala za osnovce u naselju Skela

Deca iz Skele u Obrenovcu konačno će dobiti fiskulturnu salu u okviru OŠ "Nikola Tesla" na čijoj izgradnji se već radi, dok se u istom mestu uspešno odvijaju i radovi na izgradnji Hrama Svetog Vasilija Ostroškog, poručili su čelnici opštine i grada.

Fiskulturna sala Skela radovi Foto: Beoinfo / Promo
Fiskulturna sala Skela radovi

Obilazeći pomenuta gradilišta, gradski menadžer Goran Vesić istakao je da je izgradnja fiskulturne sale za školu koju pohađa 215 đaka iz sela Skela, Ušće i Ratari od izuzetne važnosti, te da su radovi počeli tokom poslednjih nekoliko dana i biće završeni do avgusta.

– Vrednost radova je 70 miliona dinara, a zajednički ih finansiraju Grad i opština Obrenovac. Po završetku radova samo će osnovna škola u naselju Zvečka u opštini Obrenovac biti bez fiskulturne sale, ali mislim da će i tamo problem biti rešen u narednih godinu dana – istakao je gradski menadžer.

Goran Vesić i Miroslav Čučković u poseti radovima
Foto: Beoinfo / Promo
Goran Vesić i Miroslav Čučković u poseti radovima

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da je osnovna politika opštine Obrenovac stvaranje jednakih šansi za sve stanovnike.

– Deca iz Skele do sada nisu imala iste uslove jer njihova škola nije imala fiskulturnu salu. Sala će biti površine 800 kvadrata, sa terenom za košarku, rukomet i odbojku, što je veoma važno za pravilan razvoj dece – rekao je Čučković.

Kako je gradski menadžer podsetio, on se sa prvim čovekom Obrenovca sastao novembra prošle godine, kada je razgovarao sa građanima o tome šta bi sve trebalo da bude urađeno u njihovom mestu.

Foto: Beoinfo / Promo

- Imali su nekoliko zahteva, između ostalog fiskulturnu salu za OŠ "Nikola Tesla", koja ima tradiciju dužu od 100 godina. Osim toga, građani su tražili da uradimo put prema Ušću i Grabovcu, kao i da uredimo divlju deponiju koja se nalazila na ulazu u Skelu. Takođe, zamolili su da pomognemo oko izgradnje crkve i izgradnje autobuskog stajališta – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima put prema Ušću i Grabovcu je finansirala Republika, a u toku je izrada projekta za postavljanje autobuskog stajališta.

Događaju je prisustvovao i direktor EPS-a Miroslav Grčić.