Najnovije vesti
Zabava
Crnogorski predstavnik na "Evroviziji" se IZVINIO zbog NEUMESNE ŠALE na račun dece sa invaliditetom

Crnogorski predstavnik na "Evroviziji" se IZVINIO zbog NEUMESNE ŠALE na račun dece sa invaliditetom

Predstavnik Crne Gore na Evroviziji Vanja Radovanović izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, održanoj uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju.

517a3666abe0c9b4c94c2fcc77015f6e Foto: screenshot
517a3666abe0c9b4c94c2fcc77015f6e
Predstavnik Crne Gore
Foto: screenshot
Predstavnik Crne Gore

Od Radovanovićeve šale ogradilo se i rukovodstvo Radio Televizije Crne Gore (RTCG), kvalifikujući je kao neprihvatljivu i neumesnu, prenosi Beta.

Crnogorski pevač je na konferenciji za štampu, na kojoj se predstavljao novinarima upitan da ispriča šalu, rakao: "Znate šta slepa i gluva deca dobijaju za Božić? Rak“, rekao je Radovanović, a šokantan snimak pogledajte OVDE.

VIDEO: Pogledajte kako su srpski predstavnici proslavili ulazak u finale

Radovanović je rekao da je njegova šala neukusna i neumesna i da se “najiskrenije izvinjava” svima koje je uvredio.

"Šalu sam, pre svega, loše interpretirao. Njen autor je komičar Riki Džervejs i odnosi se na decu s kancerom. Ja sam čovek koji ima dvoje dece i bolna iskustva sa bolestima poput kancera i nikada se ne bih šalio na uvredljiv način s tim, da bih bilo koga povredio", kazao je Radovanović, a preneli su podgorički mediji.

Voditelji na sceni "Evrovizije"
Voditelji na sceni "Evrovizije"

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović ocenio je šalu predstavnika Crne Gore na Evroviziji kao neprihvatljivu i poručio da novinari, urednici i rukovodstvo RTCG ne žele da umanje taj događaj, niti dele takve vrednosti.

“Ovo što smo videli je neumesno, neprimereno, neprihvatljivo i ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa. Žalim zbog toga i nadam se da će Vanja Radovanović, koga znam kao korektnog i vaspitanog čoveka, naći način da objasni ovu situaciju i da se odredi prema svemu tome", rekao je Mićunović.

Radovanovićevu izjavu su osudili i mnogi putem društvenih mreža.

On je sinoć nastupio u okviru druge, polufinalne večeri Evrovizije, ali nije uspeo da se plasira u finale.