Počinje festival ukusa - kafe, knjige i čokolade

19:05:00 10.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Drugi festival ukusa - kafe, knjige i čokolade u organizaciji Udruženja Educom biće održan od sutra do 13. maja u SKCNS Fabrika.

Počinje festival ukusa - kafe, knjige i čokolade


Ovaj jedinstveni festival na našim prostorima okupiće izlagače različith brendova kafe, čokolade i izadavačih kuća iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Vrata festivala otvorena su u petak, 11. maja i subotu, 12. maja od 10 do 20 sati, a u nedelju, 13. maja od 10 do 19 časova. Ulaz za sve posetioce na festival je besplatan.

Posetioci će moći da degustiraju i kupe čokolade iz Srbije, Španije, Belgije, Nemačke i Italije i da uživaju u kafama iz poznatih novosadskih kafeterija. Biće tu i organskih i veganskih čokolada, organskog kakaa iz Perua, kao i ručno pravljenih pralina, bombonica, zanimljivih čajnih napitaka i drugih ukusa.

Ove godine posetioce očekuje sjajan izbor knjiga, od zdravog načina ishrane, istočne i zapadne medicine, popularne psihologije, zanimljivih stripova, beletristike, neobičnih knjiga za decu gde su oni imenom i prezimenom glavni junaci. Kako bi podstakli čitanje kod tinejdžera, organizatori su obezbedili zanimljive naslove i za njih. Biće predstavljen i krimi roman, ali i knjiga „Gospodin Šapšal“ Jelene Bebe Balašević o čokoladi ali na drugačiji način.

Tokom festivala posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija „Na kafi“ studentkinje master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti / smer fotografija Anđele Petrovski.

Takođe, posetioci Festivala ukusa će imati priliku da učestvuju na zanimljivim radionicama kafe, slatkim radionicama gde će moći da usavrše tehnike dekorisanja, kao i u NTC radionicama za najmlađe posetioce. Za ove radionice su obavezne prijave mail prijavazafestival@gmail.com.

Detaljniji program možete videti na sajtu Festivala i na njihovoj Fejsbuk strani.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?