VIDEO: Ekvadorski policijski psi ispraćeni u penziju uz crveni tepih i himnu

Grupa od 61 policijskog psa zvanično je "penzionisana", posle višegodišnjeg "radnog staža" njuškanja i potrage za nedozvoljenim supstancama, ceremonijom sa šetnjom crvenim tepihom i intoniranjem himne Ekvadora.
Većinu pasa, koji su pretežno labradori, nemački ovčari i zlatni retriveri, prihvatiće njihovi bivši treneri. Neke pse će usvojiti porodice koje su morale da omoguće policijsku inspekciju domova kako bi se osigurali bezbedni uslovi za dostojanstvenu "penziju" pasa.
 
 
Policijski psi u Ekvadoru obično budu u službi devet godina. Većina njih je obučena za otkrivanje kokaina. Međutim, 16 danas "penzionisanih" četvoronožaca pomagalo je spasilačkim ekipama da lociraju žrtve ispod ruševina zemljotresa 2016. godine kada je stradalo oko 600 osoba.
 
  • Мунгос

    10.05.2018 19:35
    Наши војвођанерски пси су мало друкчији, имају људски изглед.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.