"To da vojnik peva Titu na Brionima nije bilo često..."

Zdravko Čolić, najveći simbol Jugoslavije, čovek čiji mandat traje više od Titovog jer je pesma "Gori vatra" na Evroviziji u Luksemburgu bila još 1973.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

09:45

Čola je u intervjuu za novi broj Nedeljnika, na kioscima od četvrtka 10. maja, ispričao mnoge životne epizode, koje ilustruju ne samo njegovu karijeru negu i drugu stranu naše istorije.

Između ostalog, ispričao je šta se zaista desilo tokom susreta sa Titom kada mu je "najveći sin naroda i narodnosti" rekao "Ti uživaš...".

"To da vojnik peva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Posle mesec i po dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora - devojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu. Pevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke ga je poljubila i namerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: 'Navikao sam ja.' A meni je dobacio: 'Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa devojkama u trikoima i peva se.' Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno", rekao je Zdravko Čolić.

On je u intervjuu za novi broj Nedeljnika između ostalog ispričao i kako mu je Tito preneo razgovore sa Brežnjevom, što je samo jedan sitni detalj njegovog intervjua koji možete da čitate u novom Nedeljniku.

Čitajte šta je sve Zdravko Čolić govorio o bivšoj zemlji i Titu, ali i o Sarajevu, ratu, Anti Markoviću, hapšenju, protestima protiv bombardovanja, politici i vlasti, JNA, Arsenu Dediću, Draženu Petroviću, starim i novim gastarbajterima, Evroviziji...

U novom broju Nedeljnika čitajte još:

- Uvodnik Veljka Lalića: Pramjarisi

- Dušan Vujović: Zašto je otišao najstručniji ministar

- Analiza Zorana Panovića: Novi val srpsko-hrvatskih opskurnosti

- Kolumna Draže Petrovića: Noć duginih obitelji u Nemanjinoj 11

- Izbori u Demokratskoj stranci: Za Nedeljnik govore Gordana Čomić, Branislav Lečić i Zoran Lutovac

- Veliko istraživanje Gorana Nikolića: Uspon i pad srpskih penzija

- Ognjen Glavonić, reditelj filma "Teret" koji će biti prikazan u Kanu

- Uspeh Igora Kokoškova

- Nastavak velikog istraživanja Darka Hudelista o mauzoleju Njegošu na Lovćenu, jednoj od najkompleksnijih, najzamršenijih i najnetransparentnijih tema iz naše istorije

- Spoljnopolitička analiza Željka Pantelića: Putinovi filozofi

- Kolumna Ljiljane Smajlović: Političke ambicije, političke zamke

- Medenizmi: Parada u Moskvi - Aleksandar Vučić i nešto najmodernijeg naoružanja

- Nastavak feljtona Čedomira Antića: Istorija 21. veka

- Intervju: Goran Bare

- Ekskluzivna kolumna pisca Marija Vargasa Ljose

- Kolumna pisca Nikole Malovića

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: