(VIDEO) PETARDA KATALONACA: Sevilja pregazila Realove rezerve! Rukavina ni na klupi, Ramos tragičar
Foto: Reuters

primera

(VIDEO) PETARDA KATALONACA: Sevilja pregazila Realove rezerve! Rukavina ni na klupi, Ramos tragičar

Fudbal -

Fudbaleri Barselone ostvarili su ubedljivu pobedu, dok je Real Madrid poražen u Sevilji u zaostalim mečevima španske La Lige.

Barselona je na svom stadionu savladala Viljareal rezultatom 5:1 i dva kola pre kraja ima izuzetno dobru priliku da sezonu u prvenstvu završi bez poraza.

Sve je bilo gotovo već u prvih 15 minuta, kada su Katalonci preko Brazilaca, Kutinja i Paulinja, došli do sigurne prednosti, da bi u finišu prvog dela i Lionel Mesi zatresao mrežu rivala.

Mesi je iskoristio nestvarnu asistenciju Andresa Inijesta i postigao svoj 33. gol, čime je dodatno pobegao Mohamedu Salahu u borbi za Zlatnu kopačku. U nastavku je Usman Dembele dva puta zatresao mrežu 'Žute podmornice', a počasni pogodak za goste delo je Sansonea. Srpski reprezentativac Antonio Rukavina nije bio u protokolu zbog suspenzije zbog crvenog kartona.

Sevilja je oborila kralja na kolena na stadionu Sančez Pishuan. Andaluzijski zmaj je na svom terenu slavio sa 3:2 u zaostaloj utakmici 34. kola španske Primere i domogao se sedmog mesta na tabeli.

A centralna ličnost na meču bio je Serhio Ramos, kapiten Madriđana. Najpre je u 58. minutu iz penala pogodio prečku, slično kao Predrag Mijatović protiv Holandije na Mundijalu 1998. godine.

Ali, tu nije bio kraj mukama fudbalera koji je igrao za Sevilju, a onda postao poprilično omražen među navijačima tog kluba. Šest minuta pre kraja utakmice zatresao je sopstvenu mrežu i praktično rešio sve dileme oko pobednika.

Bledu partiju Ramos je delimično ublažio pogotkom, opet iz penala, u petom minutu sudijske nadoknade, a prethodno je faul napravio Gabrijel Merkado.

Zinedin Zidan je na teren poslao kombinovani sastav, ionako je Primera gotova za Real, pošto je Barselona osvojila šampionski trofej.

I Sevilja je to umela da iskoristi pred svojim pristalicama. Igrao se 26. minut kada je Visam ben Jeder iskoristio sjajno dodavanje glavom Luis Murijela, istrčao pred golmana Kasilje i ćušnuo loptu iza njegovih leđa.

Domaćin je prednost duplirao u poslednjem minutu prvog poluvremena preko Migela Lajuna, a ovaj put u ulozi asistenta našao se Stiven Nzonzi.

Real je u samom finišu utakmice uspeo da ublaži poraz, ali ne i da se u potpunosti vrati u utakmicu. U 87. minutu Borha Majoral je iskoristio centaršut Marka Asensija i glavom zatresao mrežu.

Kurir sport

Foto: reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track