Najnovije vesti
Vesti Politika
BURNO NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA Đilasu onemogućili repliku, on odgurnuo poslanika (VIDEO)

BURNO NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA Đilasu onemogućili repliku, on odgurnuo poslanika (VIDEO)

Konstitutivna sednica Skupštine grada danas protiče u burnoj atmosferi. Dragan Đilas i funkcioneri Srpske napredsne stranke razmenili su optužbe u pljačku i nenamensko trošenje sredstava iz budžeta grada, a u uzavreloj atmosferi Đilas je odgurnuo poslanika SNS i napustio sednicu.

Djilas_guranje_skupstina_grada_vesti_blic_unsafe
Djilas_guranje_skupstina_grada_vesti_blic_unsafe

Naime, nakon što je Đilas nije omogućeno da iznese repliku, on je prišao stolu za kojim sedi predsedavajući i govornici želeći da to, ipak, učini. Nakon kratke rasprave, za govornicu je stao novi šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Mirković i započeo svoje izlaganje, a Đilas mu je u tom trenutku prišao i odgurnuo ga pokušavajući da on stane za govornicu.

Pogledajte video:

Nakon toga je Đilas pozvao svoje članove i napustio sednicu Skupštine grada.

Svemu je zapravo prethodio niz razmenjenih optužbi između dve strane i izjava gradskog menadžera Gorana Vesića da je "Đilas osnivač rijatilija u Srbiji, da je oteo Pionirski park deci i napravio kuću Velikog brata, te da mu smeta gradnja Beograda na vodi". Do guranja je zapravo došlo nakon što Đilas nije uspeo da iznese repliku na to.

- Naša odbornička grupa je donela odluku da napusti sednicu jer se sve svelo na vređanja i omalovažavanja. Ja sam na to navikao, ali je počelo i vređanje drugih odbornika, a povrh svega odbijena nam je mogućnost da repliciramo i sve demantujemo - rekao je Đilas.

Napuštanje skupštinske sale Đilasove odborničke grupe, nekako je bacilo u drugi plan i ponovni izbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine grada, koji će i u naredne četiri godine ostati na ovoj funkciji.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Od 110 odbornika glasalo je njih 83, Nikodijević je dobio 66 glasova (SNS i SPS zajedno imaju 72 odbornika), šestoro je bilo protiv, dok je nevažećih listića bilo 11.