Najnovije vesti
Vesti Politika
Brnabić: O novom ministru ću prvo obavestiti parlament, a ne medije

Brnabić: O novom ministru ću prvo obavestiti parlament, a ne medije

Nema više priče o navodnom sporenju sa ministrom Popovićem i ministarskom Joksimović, Srbija ima važnija posla od priče o rekonstrukciji Vlade, a ko će biti novi ministar finansija prvo će znati Skupština Srbije.

ana brnabic_080717_RAS foto Vesna Lalic Foto: V. Lalić / RAS Srbija
ana brnabic_080717_RAS foto Vesna Lalic

To je prilikom posete Valjevu, odgovarajući na naša pitanja, poručila premijerka Ana Brnabić.

Ona je podsetila da je u nedeljnom intervjuu za "Blic" praktično „stavila tačku“ na sve spekulacije o sukobu sa ministrom Nenadom Popovićem i ministarkom Jadrankom Joksimović.

Foto: Vlada Srbije / Promo

- Moja reakcija nije bila ni zbog gej slikovnice ni zbog tvita, već zato što moramo kao Vlada da se bavimo pitanjima važnim za građane Srbije, a ne da otvaramo nove teme. Srbija zaista nema vremena da se bavi time, ni pitanjem rekonstrukcije Vlade, sada kada su na dnevnom redu pitanja od nacionalnog značaja kao što su Kosovo i Metohija – rekla je Brnabić.

Po njenim rečima, državna „kasa“ je nakon ostavke ministra Vujovića na mesto ministra finansija „sigurna i u dobrom stanju“.

- Njegovu ostavku sam potpuno razumela i iskreno mu se zahvalila, što još jednom činim, kao osobi koja je puno uložila sebe u posao koji je radila i radila ga iskreno i odgovorno. Kasa je u dobrom stanju, ali to nije samo zahvaljujući ministratsvu finansija, već našem celokupnom pristupu finansijskoj disciplini, optimizaciji državne uprave i javnih usluga, kao i značajnom žrtvovanju građana Srbije. Pred nama su i dalje ozbiljne strukturne reforme, zato smo i u pregovorima sa MMF-om u vezi novog aranžmana i „guramo“ jako dalje napred – rekla je premijerka Srbije, koja nije želela ni da odgovori na pitanje da li će kao novog ministra finansija predložiti gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

- Demokratski red i u interesu parlamentarne demokratije jeste da predlog za novog ministra finansije čuju poslanici Skupštine Srbije – poručila je Ana Brnabić.