Vesti

2

Premijerka: Popović uvredio deo građana za koje radi, razgovaraću sa njim

Autor: MIM

Izvor: Beta

Premijerka: Popović uvredio deo građana za koje radi, razgovaraću sa njim

Izvor: Foto: Beta / Teodora Ćirić

"Njegov posao je da Roko, Stefan, Miloš ili neko drugo dete ostanu u Srbiji, a ne da se bavi time ko su im roditelji. Ova izjava u potpunosti nije u duhu tolerancije koju ova Vlada Srbije želi da promoviše", rekla je premijerka u Skupštini grada Beograda.

Ona je dodala da će sa Popovićem razgovarati "u četiri oka" kako bi probala da razume njegovu poruku.

"Mislim da je u toj izjavi pomešao sve teme. Između nataliteta i toga da li je neko gej, nema uzročno-posledične veze. I gej osobe imaju reproduktivne organe i niko, nijedna Vlada na svetu ne može da odredi da li će oni imati decu", rekla je ona.

Popović je u sredu na Tviteru kritikovao uvoz knjiga ze decu iz Hrvatske jer se ne slaže sa njihovim sadržajem i napisao: "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da 'ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'".

 

Vlada Srbije formirala koordinaciono telo koje će se baviti preporukama GRECO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije formirala koordinaciono telo koje će baviti preporukama ;Grupe zemalja protiv korupcije (GRECO).

"Sa punom ozbiljnošću uzimamo preporuke Saveta Evrope i drugih institucija", kazala je predsednica Vlade Srbije u Skupštini Beograda.

Za Srbiju i još osam zemalja je u Savetu Evrope pokrenut postupak zbog, kako se navodi, "u celini nezadovoljavajuće" primene preporuka za sprečavanje korupcije među parlamentarcima, sudijama i tužiocima.

Reč je o preporukama Grupe zemalja protiv korupcije (GRECO) koja deluje u sklopu Saveta Evrope i čiji je godišnji izveštaj danas objavljen u Briselu i Strazburu, uz upozorenje da je došlo do "nazadovanja u borbi protiv korupcije".

Postupak zbog nesprovođenja preporuka ovog tela Saveta Evrope je, pored Srbije, pokrenut i za Belgiju, Mađarsku, Irsku, Luksemburg, Portugal, Rumuniju, Španiju i Tursku.

 

Odobreno produženje ugovora za 36 radnika niškog aerodroma

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je potvrdila da je Vlada potvrdila odluku Komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje da se odobri produženje ugovora za 36 radnika niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Ona je novinarima kazala da je moguće da ta odluka još nije dostavljena niškom erodromu, zbog čega su se u javnosti pojavile informacije da radnicima niškog aerodroma nije produžen ugovor.

Vladina komisija je 27. aprila dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva.

To su radnicima, kako je saopštio kabinet gradonačelnika Niša, koji prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju" (NKD), jedna od članica inicijative "Ne damo niški aerodrom", juče je saopštila da je na niškom aerodromu 35 ljudi je ostalo bez posla pošto Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora o radu.

U saopštenju se navodi da su radnici tog aerodroma potvrdili da je poslovodstvo na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima za produženje ugovora o radu, ali da ne znaju da li je taj zahtev prosleđen Vladi Srbije u skladu sa procedurom.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vladica

Ovo je silovanje vecine. Zbunjivanje dece i navodjenje na nesto sto nije prirodno. Zbog manjine koja je prirodno takva kakva je, poremecena, poremetice i onu decu koja su normalna i koja ce izazvana ovakvim slikovnicama i slicnim ucenjem neku od te dece navesti da proba nesto sto im ne bi palo na pamet inace i unistice im zivot. Ovo neka uvedu u kasnijoj srednjoj skoli da deca ne biju i ne maltretiraju decu koja su prirodno devijantna po tom pitanju...ali u vrtice i mladja deca...pasce vlada zbog ovoga/

SPASIMO DECU od DEVIJACIJA

Premijer je na krivom pravcu ! Popović je tajkun koga ne volim, ali u vezi vaspitanja dece je u pravu 100% i tako misli većina normalnih Srba pravoslavaca . Niko nema pravo da u knjigama deci objašnjava da je DEVIJACIJA bilo koje vrste (dve mame, dvojica tata, jedan tata i dve mame, jedna mama i dve tate,...), normalno i priodno stanje porodice ! Deca se tokom osmogodišnje škole moraju vaspitavati za normalne i prirodne porodice, a u srednjim škoalma mogu se u okviru predmeta za seksualno vaspitanje, upoznati i sa devijacijama u seksualnom ponašanju ! Kada omladina postanu punioletna lica, neka svoj život organizuju kako žele, ali nikada se ne smeju deca davati na vaspitanje osobama sa devijantnim ponašanjem!