Loše vesti za Zvezdu, Maribor lider u Sloveniji

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.05.2018.
18:42
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Slovenije preuzeo je lidersku poziciju na tabeli u tamošnjoj Prvoj ligi što nije dobra vest za Crvenu zvezdu.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Fudbaleri Maribora upisali su u sredu dvadesetu pobedu u slovenačkoj Prvoj ligi i tako barem na jedan dan preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Maribor je u okviru 30. kola Prve lige savladao Rudar u Velenju sa 3:1 (1:0) i tako preskočio Olimpiju iz Ljubljane koja sutra igra svoju utakmicu pomenute runde takmičenja.

Markos Tavares doveo je Maribor u vođstvo u poslednjem minutu prvog dela igre, a isti igrač duplirao je prednost aktuelnog šampiona Slovenije u 59. minutu utakmice.

Rudar se petnaest minuta pre kraja vratio u život ali se ispostavilo da je Jaka Bijol postigao počasni gol, pošto je mladi Luka Zahovič šest minuta pre kraja stavio tačku na trijumf Maribora.

Mariboru je ovo bila šesta uzastopna pobeda u slovenačkoj Prvoj ligi u kojoj šest kola pre kraja ima dva boda prednosti u odnosu na Olimpiju koja ima meč manje.

Šampion Srbije pomno će pratiti rasplet u borbi za titulu u Sloveniji zbog toga što bi Zvezdi odgovaralo da Olimpija osvoji trofej jer bi to uvećalo šanse da crveno-beli budu povlašćeni na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke