PSG: Dačićevo ponašanje seksističko

Pokret slobodnih građana osudio je ponašanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića kao seksističko.

Izvor: B92

Sreda, 02.05.2018.

13:39

PSG: Dačićevo ponašanje seksističko

Dačić je nedavno na televiziji ispričao da je na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, kada je video da njegovo osoblje čine "top-modeli", "lepotice", predložio razmenu osoblja.

"Otvaraju se vrata, ulazi 10 top-modela, znači lepotice, i svaka nosi po jednu kafu ili čaj. Kada sam to video, odmah sam mu predložio da razmenjujemo 'staf'", rekao je Dačić, a preneo Blic.

PSG je ocenio da je za uređenu državu sramno da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade na takav način nipodaštava žene i koleginice, a time podržava i podstiče objektivizaciju i rodnu neravnopravnost.

"Ministar Dačić već godinama narušava ugled Republike Srbije svojim nespretnim izjavama, nerazumnim postupcima i sve učestalijim diplomatskim skandalima zbog kojih svaki građanin Srbije oseća stid i neprijatnost. Vladajuća struktura podržava seksizam kao glavno sredstvo u podizanju rejtinga gledanosti, čime direktno pogoršava već postojeći negativan položaj žena u društvu", naveo je PSG.

"Neophodna je društvena odgovornost i etika koje moraju postati prioritet. Ukoliko zaista želimo biti društvo koje će uvažavati različitost i negovati ravnopravnost, mizogeni medijski cirkus mora prestati", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: