Veliko interesovanje za NASLEĐE PROŠLOSTI

Lokalne vesti - Sreda 02.05.2018 - 00:54

Izložba slika slikara Mite Ristića, priređena u atrijumu Narodne banke Srbije, naišla je na lep odjek u prestonici, nakon čega ovaj vredni umetnik iz Vranja dobija nove i zanimljive ponude.

Tradicija Vranja i juga Srbije u Narodnoj banci FOTO: I. Ristić/OK Radio Tradicija Vranja i juga Srbije u Narodnoj banci FOTO: I. Ristić/OK Radio
Izložba pod nazivom „Nasleđe prošlosti“ otvorena je 27. aprila i posetioci će moći da je pogledaju do 17. maja.
 
Mita Ristić je izložio 40 slika sa etno motivoma, na kojima dominiraju ornamenti sa ćilima i raznih narodnih umotvorina, rađene u tehnici ulja i kombinaciji prepletaja platna.
 
Autor je još uvek pod snažnim utiscima sa otvaranja izložbe, koja je bila izuzetno posećena.
 
- Utisci su fenomenalni, a o interesovanju dovoljno govori činjenica da je bilo odštampano 200 kataloga, a ipak se tražio „katalog više“.
 
Sa velikim zadovoljstvom sam guverneru Narodne banke darovao poklon sa etno motivima, a posebnu čast sam imao da poklonim sliku „Beli most“ sa simbolom našeg Vranja, koja će ostati u trajnom vlasništvu Narodne banke.
 
Neobično mi je drago da je bilo prisutno i mnogo Vranjanaca koji žive u Beogradu, među kojima su i dr Dragan Mikić, načelnik na VMA i nekadašnji prvi čovek „Simpa“ Dragan Tomić – kaže Ristić.
 
Prijatelji izložbe su grad Vranje i Narodni muzej u Vranju, a direktor ove ustanove je Saša Stamenković je dao uvodnu reč na otvaranju.
 
Mita, nekadašnji radnik kompanije „Simpo“, kaže da je prezadovoljan odjekom koji je izložba izazvala među prestoničkom publikom, što kao rezultat ima neke zanimljive ponude.
 
- Dobio sam ponudu da svoje umetničko stvraralaštvo predstavim na nacionalnoj televiziji, tako da već u petak idem na snimanje čuvene emisije „Šarenica“ RTS-a.
 
Postoje veliki izgledi da izložba „Nasleđe prošlosti“ uskoro bude postavljena na drugoj, još reprezentativnijoj lokaciji u Beogradu, ali o tome ću pričati više kada sve bude izvesno.
 
To mi zaista mnogo znači, a naročito mi je drago što će najšira publika moći da uživa u tradicionalnom nasleđu Vranja i juga Srbije – kaže Mita Ristić za OK Radio. 
 
     
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: