Ponedeljak, 30.04.2018.

19:02

Ubedljiva pobeda desničarske Lige na severu Italije

Italijanska desničarska stranka Liga pobedila je na još jednim regionalnim izborima, čime je proširena dominacija te antimigrantske partije na bogatom severu.

Izvor: Beta

Ubedljiva pobeda desničarske Lige na severu Italije
Foto: Gettyimages

Kandidat Lige za guvernera Masimilijano Federiga osvojio je 57 odsto glasova na jučerašnjim izborima u oblasti Furlanija-Julijska krajina, pokazuju gotovo kompletni danas objavljeni rezultati, prenosi Asošiejted pres.

Senator iz redova Lige Roberto Kalderoli rekao je posle najnovijeg trijumfa njegove stranke da predsednik Italije Serđo Matarela treba da promisli o sledećem potezu u procesu formiranja nove italijanske koalicione vlade o kojoj se vode pregovori.

Populistički Pokret pet zvezdica koji je na parlamentarnim izborima 4. marta postao najveća stranka u parlamentu, ostvario je loš rezultat na jučerašnjim izborima u Furlaniji-Julijskoj krajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: