Region

Petak, 27.04.2018.

11:28

Slovenci kukaju: Nikad skuplje na more

Letovanje na hrvatskoj obali biće ove godine značajno skuplje nego lani, piše slovenačko Delo.

Izvor: Tportal, L.F.

Slovenci kukaju: Nikad skuplje na more
Foto: Thinkstock

Nabrajaju sezonsko poskupljenje putarina od 10 odsto, kao i trajekata, te do pet puta veće naknade za vlasnike brodova, skuplje hotele i restorane. “To su samo neka od brojnih povećanja cena”, ističe slovenački dnevnik, prenosi Tportal.

Poseban naglasak stavili su na nautički turizam. Pišu kako je Hrvatska jedna od najpopularnijih destinacija za milione evropskih ljubitelja glisera i jahti. Snažan porast broja nautičara rezultirao je dizanjem cena vezova u hrvatskim marinama.

“Zbog skupljih vezova i drugih naknada vlasnici brodova razmišljaju o odmoru u nekim drugim mediteranskim zemljama”, navodi Delo.

Najviše prašine podiglo je drastično poskupljenje boravišne taksa za vlasnike ili korisnike plovila, i to za čak pet puta. Međutim, piše Delo, menadžeri slovenačkih marina ne očekuju da će jahtaši zbog toga napustiti hrvatske marine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: