Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.04.2018.

20:06

Spartak vidi Evropu, Borac jednom nogom u PLS

Fudbaleri Spartaka pobedili su kruševački Napredak sa 2:1 u 33. kolu Superlige i ostali najozbiljniji kandidat za plasman u Evropu.

Izvor: B92

Autor:B92

Spartak vidi Evropu, Borac jednom nogom u PLS
Starsportphoto

Pored Crvene zvezde i Partizana, za koje su prve dve pozicije rezervisane, Subotičani su najbliži da nas tokom leta predstavljaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Posle trećeg kola plej-ofa nalaze se na trećem mestu sa 34 boda, četiri više od Voždovca.

Spartak u finišu sezone ima pakleno težak raspored, pošto u preostala četiri kola gostuje kod Čukaričkog, Crvene zvezde i Partizana, ali imaju bodovnu zalihu koju su sada obezbedili Bojan Čečarić i Mile Savković.

Prvi je načeo goste u prvom poluvremenu, potom je Vukanović promašio penal pre odlaska na odmor, da bi Savković sa bele tačke overio trijumf ekipe sa severa Srbije. Jedino što je Napredak uspeo da uradi jeste da preko Ndiajea ublaži poraz.

Subotičani će najveću borbu za to preostalo mesto u evropskim kvalifikacijama voditi sa Voždovcem, koji se trijumfom od 2:1 nad Vojvodinom probio na četvrtu poziciju.

Već u prvom poluvremenu Alen Mašović je dva puta matirao protivničkog golmana, pa je na "krovu" Voša do kraja samo smanjila preko Arsića.

Borba za titulu je gotovo rešena jer je Crvena zvezda dobila Čukarički sa laganih 3:0 i potrebna su joj još samo tri boda da matematički obezbedi trofej.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Fudbaleri Zemuna pobedili su na svom terenu Borac iz Čačka sa 2:1, u utakmici 33. kola Superlige Srbije, odnosno trećeg kola plej-auta.

Zemun je poveo u 23. minutu golom Miljana Vukadinovića, a izjednačio je Filip Knežević u 44. minutu iz jedanaesterca. Pobedu Zemunu doneo je Nikola Petković u 85. minutu iz jedanaesterca.

Zemun je zauzeo mesto na plej-aut tabeli sa 24 boda, a Borac je poslednji sa 12.

U četvrtom kolu, za vikend, Zemun će u Beogradu igrati protiv Mladosti, a Borac u Ivanjici protiv Javora.

Mačva i Rad odigrali su bez golova, ali to nije iskoristio Javor koji je sa 3:1 poražen na gostovanju u Lučanima i sada imaju isto bodova koliko i ‘Građevinari’ – 16.

Dvostruki strelac za domaćina bio je Pavlović, mrežu je zatresao i Šatara, pa je Mladost izbila na prvo mesto doigravanja za opstanak, upravo ispred Zemunaca.

U duelu dva tima koja su u relativno bezbednoj poziciji, Radnik je sa 2:0 pobedio Bačku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve