25. april  2018. 20.15  | Izvor: RTV

Olimpijski čas u Kikindi

KIKINDA -

Preko 200 dece iz Kikinde učestvovalo je na Olimpijskom času koji je imao za cilj da ih upozna sa olimpijskim vrednostima: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Deca su kroz različite sportsko-edukativne radionice stekla znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Olimpijski čas je svečano otvorio Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, koji je tom prilikom poručio: "Posebno je zadovoljstvo za svakog gradonačeknika kada može da vidi ovoliko dece na jednom mestu. Najvažnije je da vodite zdrav život i da se bavite sportom.

Počnite što pre, birajte ono što volite, menjajte sportove, ali budite u sportu. Nije važno da li ćete napraviti veliki rezultat, već je važno da dobijete ono što sport pruža, a to su fizička i mentalna stabilnost i snaga".

Sa decom se družila i naša olimpijka, Miroslava Najdanovski, koja se nedavno oprostila od plivanja. Minja se zahvalila gradu Kikindi za koji je vežu lepe uspomene i poželela deci da se lepo provedu, da pronađu svoj omiljeni sport i nauče nešto o olimpijskim vrednostima.

Programom su bili obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji su se uz pomoć specijalno dizajnirane olimpijske vežbanke bolje upoznali sa Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

Deca su takođe imala priliku da učestvuju u TreninGO radionici i da se tako bolje upoznaju sa mobilnom aplikacijom koja ima za cilj da motiviše mlade da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života.

Tagovi