ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO TAKMIČENJE U BARSELONI: Poraz za brigu, ali i nadu

V. Stanković

25. 04. 2018. u 14:51

Srpski teniser nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira u Kataloniji, pošto je u drugom kolu izgubio od Slovaka 2:6, 6:1, 3:6. Nedostaje mi kontinuitet - kaže Novak

ЂОКОВИЋ ЗАВРШИО ТАКМИЧЕЊЕ У БАРСЕЛОНИ: Пораз за бригу, али и наду

Novak Đoković foto: EPA

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BARSELONA

NAŽALOST, Novak Đoković moraće da pokuša neke naredne sezone ako želi da "preživi" početak Trofeja Godo u Barseloni. Punih 12 godina posle dosadašnjeg jedinog učešća ispao je kao i 2006. (od Himeno Travera) od Martina Kližana, Slovaka koji je u Barselonu došao kao 140. teniser sveta - 2:6, 6:1, 3:6.

Doduše, sada je poražen u drugom kolu (u prvom bio slobodan). Kao i 2006. bilo je 1:2, ali razlika je velika jer je tada Novak bio još na početku karijere, as u najavi. Sada je "as u povratku", ali kao što je sam rekao trebaće mu mnogo strpljenja i relativno smanjenje ciljeva jer je, kao pametan čovek, svestan da je daleko od nekadašnje forme, ali ima indicija da bi mogao da se vrati.

Meč sa Kližanom bio je potvrda i za jedno i za drugo, za formu koja se traži i za nagoveštaj tragova da će je u dogledno vreme i naći. Prvi i treći set (2:6 i 3:6) su dokaz za krizu, drugi (6:1) za optimizam. Pesimisti će ostati kod dva izgubljena seta i previše neiznuđenih grešaka, optimisti kod sjajnog drugog u kome je skoro sve poene zaradio odličnim udarcima kojima je pogađao ćoškove terena i čistio linije.

Realisti će biti između, u nadi da će iz nedelje u nedelju Novak igrati bolje. Do Rolan Garosa, koji će biti glavni ispit sezone na šljaci, igraće u Madridu i Rimu, jer je jasno da su mu potrebni mečevi. S te strane nije loše što je protiv Kližana igrao tri seta, ali ne valja što je treći izgubio.

Ključni trenutak bio je u 8. gemu trećeg seta, kada je Novak jedan volej "zakucao" u mrežu, a potom je imao, bar se tako činilo sa tribina, "zicer" na mreži, ali je izabrao loš udarac. Kližan je vratio oštru lopticu koju je Novak poslao u mrežu. Bio je to brejk za 5:3, onda je usledio servis Slovaka i to je bio kraj.

Publika je bila na strani Đokovića, svi su priželjkivali duel Nadal - Đoković u četvrtfinalu, ali neće ga biti. Krivac je i Martin Kližan koji je odigrao jedan od najboljih mečeva, nivo njegove igre bio je kao da je 40. na ATP listi, a ne 140. Posebno je bio precizan u prvom setu.

- Žao mi je što sam opet kratko ostao u Barseloni, dobro sam igrao samo u drugom setu. Nedostaje mi kontinuitet u igri, na tome moram da radim u narednom periodu. Svestan da se u sportu ne može uvek pobeđivati, stvari ne budu uvek kako želiš ili planiraš, posebno kada se vraćaš iz povrede. Ostaje mi samo da naporno radim i verujem da ću se vratiti u svetski vrh. Imaću strpljenje - rekao je Novak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

NOLE NAM JE NA NIVOU JELENE JANKOVIC

25.04.2018. 15:29

GOTOVO JE NOLE, trazi nekoga kome ces bit trener. Tvoje je prohujalo, iznenadjujuce brzo. TAKO NESTO NISAM MOGAO NI U SNU SANJAT.

maniks

25.04.2018. 15:59

Nazalost Nole sve vise lici na cirkusanta, debelo je u problemu.Voleo bi da se vrati u igru i bude onaj star Nole ali ovakim pristupom sumnjam.

bane

25.04.2018. 17:18

Drag Novace godinama si nam donosio radost i hvala ti ali sada bolje prestani nego da te neko koristi kao trening dzak za udaranje i posveti se familiji.Zao nam je svima ali Novace pa ti izgledas kao deckic nema te nigde izvinjavam se ali morao sam ovako napisati

Vuk

25.04.2018. 20:25

@Mile - Nauči vlastite imenice. Novak se piše velikim slovom i ne u sedećem položaju.

25.04.2018. 18:32

Nole nedajte se glavu gore,a ovi beskicmenjaci sto pisu ne obracaj paznju.Nek si nam Ziv i zdrav.

Патриота

25.04.2018. 19:11

Од 140 играча, Ноле да имаш снаге рекет да држиш њега би морао на квалитет а не на трчање да добијеш. Две године играчи од 100+ бришу подлогу са тобом, схвати да није лакат и кондиција, него мани се траве, камена око врата и гуруа, а врати Хиландарски крст, једи пилетину и јунетину и врати кума у тим за кондиционог...

Anarhista

25.04.2018. 19:16

Ајде Новак! Дно је далеко али се назире. Са вером у Пепа и Броколи!

Momo

25.04.2018. 20:02

Kada je prošle godine održao konfer. za novinare u beogradu i najavio pauzu, rekao sam da je on prošlost! Zato nemojte više da se sekirate, ni da nadate, ta priča je završena. Bila je sajna, uspešna, svaka mu čast, najveći je svih vremena, i još jedanput Bravo Nole i hvala za sve!

Pera

25.04.2018. 20:03

Verujem da je Kližan odigrao jedan od najboljih mečeva ali u kategoriji onih igrača od 140 do 200. Pa Novak je toliko neiznuđenih pogrešaka imao kao da i on spada u kategoriju onih rangiranih od 140 pa nadalje. On Kližanove druge servise umesto da poentira jer su slabi, šalje u mrežu ili aut. Noletu nedostaje onaj inat koji je imao u igri a koji kada gubi i kada je na ivici poraza on pretvara u pobedu. Sada kada gubi kao da se odmah predaje.

Gagi

25.04.2018. 20:04

Tenis je danas samo i iskljucivo komercijalni biznis u kome se igraju namestgeni mecevi. Neka vas ne cude porazi, svako ima svoj red!